"Це Богом даний тренер. Такого як він більше нема!", "Все найкраще він віддавав дітям. Для себе обирав гірші умови", "Він піклувався про наших дітей, переживав за них", "Я не буду тренуватися, якщо не буде Набіжана", "Він хороший тренер. Моя дитина ходить до нього уже 5 років", "Я хочу йому щиро подякувати за те, що він все оплачував за свій рахунок", "Ми віримо в Набіжана!" – таким словами характеризують волинського тренера з боксу Набіжана Артикова, якого нещодавно звинуватили у домаганнях 14-річної вихованки. Ні батьки, ні його учні, ні ті люди, які знають чоловіка не вірять у ситуацію, що склалася і вважають, що на нього просто звели наклеп.

Читайте також: Помер майстер спорту України, заступник голови Волинської федерації шахів (фото)

Нагадаємо, 13 березня до поліції звернулася жінка з Волинської області та повідомила про вчинений злочин. Вона розповіла, що її 14-річна донька поїхала на змагання до Ужгорода, а за кілька днів розповіла про те, що до неї чіплявся її тренер. Але чи було це так?

Журналісти "Боксерської справедливості" поспілкувалися із вихованцями Набіжана та їхніми батьками, аби прояснити ситуацію та відновити справедливість.

"Ця дівчина просто вирішила оббрехати тренера, бо інші (дівчата – ред), хто був з нею в кімнаті призналися нам, що вони зговорилися говорити одне і те саме", – розповідають дівчата, які тренуються разом із Іванкою (ім’я учениці) та котрі на момент ситуації знаходилися разом із нею на змаганнях в Ужгороді.

Вихованки тренера зазначили, що дівчинка тренується у Набіжана всього 2 тижні і запевняють, що вона оббрехала чоловіка. Окрім того, вони розповіли, що саме відбулося у той вечір в Ужгороді.

"Була година 10 вечора і наш тренер ходив та перевіряв чи ми всі в номерах. Він нам розповів, що коли зайшов в номер до цієї дівчини, постукавши, йому відповіли, аби тренер не заходив, бо вони перевдягаються. Набіжан зачекав, а тоді зайшов в середину та перевірив чи всі на місці, після цього пішов до себе. Опісля ж дівчина відправилася в номер до хлопців, які теж були в тому готелі. Дівчата, які були з нею в номері почали телефонувати їй, аби вияснити, де вона знаходиться, проте на її телефоні стояла переадресація дзвінків до батьків. Після цього тренер почав шукати дівчину. Не додзвонившись їй, він пішов на її пошуки. В той момент, коли Набіжан її розшукував, дівчина уже повернулася в номер і попросила дівчат, з якими жила, аби ті сказали, що вона застрягла в ліфті, хоча сама ночувала в тих хлопців. Після сніданку та ж дівчина знову пішла до тих самих хлопців", – розповідають дівчата та додають, що це уже не перший раз коли вона себе так поводить.

"Це вже не перший раз, коли вона себе так поводить. Під час змагань у Львові склалася така ж ситуація. Тільки тоді тренер дізнався про це вже після повернення додому. Тоді ж вона теж пішла до незнайомих хлопців", – додали дівчата.

Вихованки Набіжана не вірять у цю ситуацію та вважають, що тренера оббрехали.

"Ми не віримо в усю цю ситуацію, бо ж ця дівчина неодноразово нам усім брехала. Ми думаємо, що аудіозапис був спланований. Всі слова, які говорив тренер були виключно через те, що вона порушила розпорядок. Все було на емоціях. А він завжди за нас переживав, бо ж хто б тоді відповідав, якби з нею щось трапилося?" – додають дівчатка.

"Весь свій вільний час він приділяє нашим тренуванням. Перед змаганнями в Ужгороді Набіжан взяв кредит у 35 тисяч, аби оплатити нашу поїздку – дорогу, проживання, харчування. І він так робив завжди. Більшості дітей їздять на змагання за власний рахунок, у нас же ж було все навпаки. Тренер сам оплачував наші поїздки. І за це ми йому теж дуже вдячні.

Якщо не буде Набіжана, я не буду тренуватись", – підсумовують дівчата та зазначають, що кращогго тренера годі й шукати.

На захист тренера стали і його колишні вихованці, які тренувалися у нього не один рік і не раз їздили з ним на змагання.

"Для дітей він завжди старався. Я навчалася у нього протягом 5 років, неодноразово їздила з ним на змагання і ніколи ніразу від ньогго не почула поганого слова, а тим більше натяків на те, у чому його зараз звинувачують. В нього ніколи ні з ким не було конфліктів. Таких людей як Набіжан потрібно ще пошукати", – розповідає про тренера колишня вихованка.

"У нас в місті не було ніяких перспектив, а Набіжан підняв цей вид спорту (бокс – ред) з нуля. Я був найпершим його вихованцем і він зробив мене. Ми тренувалися у підвалі, але згодом Набіжан добився для нас кращих умов та почав шукати спонсорів. Для мене він був як другий батько", – ділиться спогадами про улюбленого тренера Володимир Павлюк – чемпіон Європи у Дубліні (Ірландія) 2015 року.

Розповіли про тренера Набіжана Артикова і батьки, які приводять своїх дітей на тренування з боксу і неодноразово без усілякого сумніву відпускали своїх дітей з ним в інші міста на змагання. Батьки пишаються тим, що саме Набіжан тренує їхніх дітей і розповідають про нього зі сльозами на очах. 

"Ми завжди довіряли Набіжану своїх дітей і ніколи не переживали за них, бо знали, що на нього можна покластится і наші діти будуть в безпеці.

Читайте також: У Луцьку спортсмен отримав новеньку квартиру (фото)

У мене просто болить та розривається душа за цю людину. Людину, яка опікувалася нашими дітьми, як своїми рідними. Бували випадки, коли він давав дітям гроші на дорогу додому. Він жертвував своїм заради дітей. Наші діти неодноразово бували у нього вдома, він їх і годував, і виховував, тобто був батьком. Ми не віримо в ситуацію, яка склалася, людину просто оббрехали", – розповідають батьки та сподіваються, що справедливість все ж таки переможе і людину, яка ні в чому не винна відпустять.

Наразі Набіжан Артиков знаходиться під цілодобовим домашнім арештом. Ми будемо і надалі слідкувати за розгортанням подій у цій ситуації та сповіщати своїх читачів про хід подій.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook