У реанімацію дитячій лікарні №3 мінська з Партизанського РУВС потрапив 16-річний Тимур М., якого силовики побили під час та після затримання.

Читайте також: "Треба зв'язатися з Путіним", – Лукашенко про протести у Білорусі (відео)

Про це повідомляє білоруський портал TUT.BY.

Хлопця затримали 12 серпня на зупинці біля станції метро Кам'яна гірка. Підліток мав поїхати з другом на дачу, але зник. Родина шукала сина, а вже наступного дня отримала дзвінок зі школи. Телефоном повідомили, що він перебуває у лікарні. 

"При слові "міліція" у нього починається панічна атака, йому палицею виколювали очі", – розповідає мама підлітка Тетяна Миколаївна.

Читайте також: "Жыве́ Белару́сь!": у Луцьку відбулася мирна акція на підтримку білорусів (фоторепортаж)

Хлопець був у медикаментозної комі. Його сильно побили. У його списку діагнозів черепно-мозкова травма, струс головного мозку, відкритий перелом вилиці-орбітального комплексу, судомний синдром, параорбітальная гематома справа, множинні забої м'яких тканин і кінцівок, травматичні ерозії рогівки обох очей.

"Його побили під час затримання, потім в автозаку, після цього кілька зупинок робили і теж били. Він розповідає, що його били електрошокером по п'ятах, говорили, що співатиме гімн ОМОНу. Він відмовлявся, після цього його голову перекинули, його тримали, в рот засунули палку і забивали її", – каже брат потерпілого Артем. 

Тимур наразі перебуває в реанімації. Він з багатодітної сім'ї, де дев'ять дітей. Родина хлопця хоче звернутися до прокуратури і Слідчого комітету, щоб провели розслідування і притягнути винних до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook