Чергова схема аферистів: цього разу в поле зору шахраїв потрапили персональні дані однієї лучанки. Жінка уже на пенсії. Ще у 2018 році замовила ліки поштою.

Читайте також: В Україні злетять ціни на квартири: коли і на скільки

А кілька днів тому до неї зателефонував невідомий, назвався працівником виконавчої служби Києва. Він повідомив, що майно фірми, в якій вона замовляла ліки три роки тому, арештували, тож жінка має право на компенсацію у 18 тисяч гривень, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс», пише ІА Волинські Новини.

Такий собі Сергій Саприкін додав: щоб отримати гроші, потрібно назвати паспортні дані.

Жінка каже: такий формат спілкування їй одразу видався дивним. Вона запропонувала відкрити рахунок в банку, аби гроші перерахували туди. Утім чоловік наполягав на своєму. Тоді пенсіонерка й запідозрила, що на тому боці слухавки – шахраї.

Жінка переконана: зловмисники отримали її персональні дані з відділення пошти, де три роки тому вона отримувала ліки.

У виконавчій службі столиці повідомили, що працівника на ім’я Сергій Саприкін у них немає. Та й від самих шахраїв – ані сліду.

Читайте також: У Луцьку на зупинці дві жінки побили іншу після скандалу

В одному з місцевих відділень «Укрпошти» запевнили: персональні дані клієнтів надійно захищено. Однак питання, звідки зловмисники отримали інформацію про замовлення ліків поштою, залишається відкритим.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook