Троє підозрюваних у стрілянині у Луцьку таки проведуть два місяці у СІЗО.
Опинилися не в тому місці та не в той час: троє підозрюваних оскаржують рішення суду про запобіжний захід тримання під вартою строком на два місяці. Усі троє кажуть – вони співпрацюють зі слідством і немає підстав для настільки суворого тимчасового обмеження волі.

Читайте також: Розшукують двох чоловіків, які причетні до вбивства на луцькій автомийці (Фото)

Два місяці в СІЗО – це занадто жорсткий вид запобіжного заходу – переконані троє підозрюваних у стрілянині на луцькій автомийці, про це йдеться у відео-сюжеті ТРК Аверс.

Тому захисники екс-міліціонера  Михайла Ількуна, професійного стрільця Тімура Байрамова та столичного приватного охоронця  Олександра Барташука подали до суду апеляційну скаргу, аби їхнім підзахисним змінили міру запобіжного заходу.

"Я вважаю, що даний склад кримінального правопорушення відсутній... не як 4ч ст. 296", − розповідає адвокат Михайла Ількуна, Ярослав Бачинський.

Адвокати переконують – їх підзахисні просто опинилися не в тому місці й не в той час.

"Тримання під вартою використовують для того, щоб вчиняти тиск... неспроможність розкрити даний злочин. Ну не може він більше видати, ніж він знає... хоча нам тут розказують, що вони ще знаходяться в лікарні. Все воно йде отако ... зловили дурнів і їх тримають. Вибачте, прошу вибачення", − розповідає захисник Тімура Байрамова, Сергій Тиможинський.

Окрім того, їх підзахисні активно співпрацюють зі слідством, переконують захисники. Проте сторона обвинувачення не погоджується із доводами адвокатів. Вагомою причиною тримання під вартою підозрюваних називають те, що всі вони втекли із місця події та не повідомляли правоохоронні органи про скоєння злочину.

Читайте також: З'явились нові деталі у справі про стрілянину на автомийці у Луцьку (відео)

Кожен із чотирьох підозрюваних вказав, що на момент вчинення злочину вони мали при собі мобільні телефони, зауважило слідство. 

Отож, попри усі доводи захисників, у задоволенні апеляційної скарги трьох підозрюваних у стрілянині на автомийці суд відмовив.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter