Відсутність медичної маски на вулиці та похід у парк чи ліс для приготування шашликів не є підставою для штрафу. Однак поліція може провести профілактичну бесіду.

Читайте також: "Мінімум місяць ми втратили": новий міністр охорони здоров'я про карантин та коронавірус (відео)

Наразі носіння масок та обмеження походів у людні місця є лише рекомендацією держави. Про це заявив речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, повідомляє "Громадське".

"Профілактичні бесіди – один з головних інструментів дотримання вимог карантину, який безумовно використовують органи правопорядку", – зазначив Шевченко.

За шашлики, які навесні ставатимуть все популярнішими, також наразі не штрафуватимуть. "Поки що ні, але в майбутньому може бути", – наголосив речник МВС.

Читайте також: Щеплення, яке проводиться у дитинстві, може допомогти у боротьбі з коронавірусом

Шевченко також додав, що станом на ранок 30 березня правоохоронці склали майже 3 тисячі адміністративних протоколів про порушення режиму карантину.

Що відомо про штрафи за порушення карантину

  • За порушення правил і норм карантину встановлено штраф у розмірі 17 – 54 тисяч гривень.

  • Якщо такі дії призвели або могли призвести до поширення хвороби – арешт терміном на 6 місяців чи обмеження або позбавлення волі на 3 роки.

  • Якщо порушення правил обсервації спричинило смерть або інші серйозні наслідки – порушник може отримати ув’язнення від 5 до 8 років.

Нагадаємо, станом на 22:00 30 березня, в Україні, офіційно зафіксовано 548 випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Зазначимо, 30 березня Верховна Рада проголосувала за призначення Максима Степанова новим головою МОЗ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook