У зв'язку з аварією ПрАТ «Рівнеазот» держекоінспекція проводить дослідження ґрунтів у населених пунктах поблизу підприємства. Зокрема, у місті Рівне зі сторони Луцького кільця.

Читайте також: У Луцьку на гранаті підірвався чоловік (оновлено)

Про це розповіли у пресслужбі Держекоінспекції України, пише Конкурент.

Загалом уже відібрано проби ґрунту в 5-х точках: поблизу підприємства ПрАТ «Рівнеазот», на території населених пунктів Городок, Караєвичі, Обарів.

Чи загрожує ця аварія жителям прилеглих областей, у пресслужбі покищо не коментують. Пояснюють, що для цього, власне, й проводиться екологічна експертиза. Коли будуть результати – наразі невідомо. 

Як повідомляє пресслужба ДСНС України у фейсбуці, станом на 6:00 год. 21 липня у населених пунктах поблизу ПАТ «РівнеАзот», загрози мешканцям та навколишньому середовищу немає.

Читайте також: Приїхав до родичів: автомобіль волинянина згорів на Закарпатті

Нагадаємо, 20 липня на рівненському хімічному заводі сталась аварія, через це в повітря потрапили хімічні речовини та утворилась хмара помаранчевого кольору.

Причиною стало те, що на агрегаті №5 підприємства відбулась розгерметизація трубопроводу нітрозних газів – неконцентрованої азотної кислоти, в результаті чого стався викид оксиду азоту. Силами підприємства надзвичайна ситуація була ліквідована.

Жертв і постраждалих немає. У «Рівнеазот» заявили, що показники якості повітря – в межах допустимих норм.

«Внаслідок надзвичайної ситуації відбувся разовий викид нітрозних газів у незначній кількості на території заводу», – сказано в повідомленні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook