Що вибрати: місто без заторів чи можливість дихати свіжим повітрям? Непростий вибір, чи не так? А зробити його таки доведеться і вже найближчим часом. Чи зрубають сотні гектарів лісу, щоб побудувати Київську обхідну дорогу?

Читайте також: На Волині ремонтують мости, водіїв просять бути обережними (фото)

Про це йдеться у сюжеті телепрограми ДжеДАЇ.

Як зазначають дорожники, нещодавно Українська природоохоронна група (UNCG) опублікувала допис із заявою про те, що будівництво однієї з ділянок Київської обхідної дороги знищить 40 гектарів лісу. До такого висновку команда UNCG прийшла, ознайомившись із візуалізацією будівництва КОД на ділянці між дорогами М-07 Київ − Ковель та М-06 Київ − Чоп.

"Дійсно, ця ділянка проходить через два лісових масиви − Київського та Клавдієвського лісгоспів. Наразі ділянка якраз на етапі проєктування. Наголосимо, що незалежно від остаточного варіанту проєкту, він обов’язково передбачатиме компенсаційну висадку дерев", – повідомили в "Укравтодорі".

Замість кожного видаленого дерева буде висаджено нове. Таким чином, будівництво КОД не вплине на загальний баланс зелених насаджень в області.

Водночас в "Укравтодорі" повідомили про ситуацію з будівництвом дороги.

Зазначається, що влітку 2020 року Укравтодор нарешті зробив перший реальний крок до будівництва Київської обхідної дороги, замовивши проєктування перших ділянок. Передбачається, що це буде маршрут-напівкільце навколо Києва, який починатиметься від дороги М-07 Київ − Ковель та через дороги М-05 Київ − Одеса, Н-01 Київ − Знам’янка, Н-08 Бориспіль − Маріуполь, М-03 Київ − Харків − Довжанський, обхід міста Бровари виводитиме до дороги М-01 Київ − Чернігів − Нові Яриловичі.

Загальна протяжність КОД становитиме майже 150 км.

Наразі 2 ділянки проєктується, на ще 2 − оголошено тендер. Перші проєкти отримаємо влітку, після чого і буде розпочато будівництво.

Читайте також: В Україні з'являться автомобілі-фантоми


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook