Пиво може бути корисним для здоров'я. Зокрема, німецькі вчені виявили у складі цього хмільного напою дві речовини, які позитивно впливають на організм людей.
Читайте також: 5 міфів про першу допомогу, у які вірять українці
Такого висновку дійшли вчені з німецького медичного університету Ерлангена-Нюрнберга, передає прес-служба вишу.
Дослідники з'ясували, що в хмелі, з якого роблять пиво, міститься корисна хімічна сполука ксантогумол та ізо-альфа-гіркі кислоти.
За словами вчених, ксантогумол допомагає уникнути жирового гепатозу (ожиріння печінки) і запобігти появі рубців на тканині органу, а також перешкоджає утворенню ракових клітин і набору ваги.
Читайте також: Назвали ознаки залежності від нездорової їжі
Водночас, ізо-альфа-гіркі кислоти можуть стримувати розвиток уражень печінки, позитивно впливають на обмін глюкози і метаболізм жирів.
Водночас вчені наголошують, що лікувальний ефект може дати лише безалкогольне пиво.
"Позитивний ефект досягається за рахунок споживання безалкогольного пива або інших продуктів і напоїв, що містять хміль. Особливо для лікування або профілактики пошкодження печінки через ожиріння, ксантогумол і з-альфа-кислоти здаються дуже перспективними", – пояснив професор Клаус Хеллербранд.
Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter
Коментарі
коментарів немає