Американський експерт в галузі правильного харчування Ларрі Олмстед зазначає: бувають ситуації, коли від використання оливкового масла краще відмовитися. Зокрема, експерт закликав скептично ставиться до продукції, на якій вказано, що вона зроблена в Італії, передає Країна Здоров'я.

Читайте також: Вчені назвали продукт, який зможе подолати ожиріння

"Насправді, більше 80% італійської оливкової олії на ринку – це підробка", – заявив Олмстед.

За його словами, на дійсно італійську олію можуть вказувати друку Extra Virgin Alliance (EVA) і UNAPROL. Якщо говорити про олію, виготовлену в інших країнах, експерт рекомендує вибирати продукцію, виготовлену в Чилі, Іспанії чи Австралії – їх оливкова олія відрізняється високою якістю.

Останнім часом часто можна почути думку про те, що смажити корисніше саме на оливковій олії, оскільки при високих температурах вона не виділяє токсинів. Але експертна думка така: оливкова олія в процесі смаження починає руйнуватися так само, як і всі олії. Тобто, по суті, в кінцевому підсумку ви не отримаєте ніякої користі від дорогого продукту, якого б сорту олії це не стосувалося, утримувати в оливковій олії омега-3 жирні кислоти і антиоксиданти втрачають всі свої цінні якості.

Читайте також: Як правильно харчуватися, якщо працюєш в нічні зміни

У свою чергу вчені з Університету Огайо констатували, що оливкова олія не є найкориснішою з олій, оскільки не містить в собі лінолевої кислоти.

Тим часом, спостереження показали, що люди, які мають в крові вищий рівень лінолевої кислоти, важать менше і мають менше жиру навколо життєво важливих органів, що краще захищає їх від можливого розвитку ожиріння, цукрового діабету 2 типу та серцево-судинних захворювань.

У порівнянні з лінолевою кислотою, інший тип жирних кислот – олеїнова кислота і Омега-3 – не роблять подібної дії, але ж саме їх джерелом і є оливкова олія.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook