Вологі серветки спрощують життя, але експерти з Великобританії стали невтішно відгукуватися про цей засіб особистої гігієни.

Читайте також: Чому шкідливо пити багато води: неочікувані висновки вчених

Про це пише medicinform.net.

В процесі виробництва таких серветок нерідко застосовуються токсичні речовини. Наявність, наприклад, метілхлорізотіазолінона може погано позначитися на шкірі і привести до висипань.

Часто в складі серветок, і навіть дитячих, є консерванти і ароматизатори. Вони не найкращим чином впливають на шкіру, особливо дитячу.

Серветки можуть стати переносниками бактерій. У ситуації, коли ви випадково "посадили" пляму на одязі, швидше за все, відразу в хід йде волога серветка. Багато спочатку їй видаляють пляму, потім витирають руки. Експерти закликають в такому випадку вимити руки з милом і водою, а не сподіватися, що серветка повністю знищить мікроби.

Читайте також: Вчені довели користь вологого прибирання: які небезпеки ховаються в домашнього пилу

Якщо ще приділити увагу складу, можна виявити: у вологих серветках містяться пластикові волокна. Тобто засіб гігієни не є біорозкладаним і завдає шкоди навколишньому середовищу. Наприклад, тварини в великих водоймах, проковтнувши таку серветку, можуть загинути.

Фахівці також нагадують: вологі серветки потрібно викидати у відро для сміття, а не в унітаз, щоб уникнути неприємностей з каналізацією.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook