Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак не допустила на зустріч з президентом України голову Підгайцівської ОТГ Юрія Семенюка. Хоча дитячий садочок, який оглядав Володимир Зеленський, знаходиться на території його громади у селі Крупа.

Читайте також: Чиновник, після застілля у кабінеті голови Волинської ОДА, втікав від журналістів (відео)

Як розповів телеканалу "Аверс" Юрій Семенюк, попередньо адміністрація його на зустріч запросила, однак за хвилин 20 до приїзду гаранта вже на місці Тетяна Щербак повідомила, що він не зможе потрапити на зустріч. Пояснила це карантином. Натомість біля дитячого садочка заступниця голови ОДА президента зустрічала спільно з головою сусідньої Липинської ОТГ Богданом Гусаком.

Та не лише журналісти помітили відсутність голови Підгайцівської ОТГ під час візиту гаранта у дитсадок. Чимало місцевих жителів у Facebook обурювалися, чому голову їхньої громади не допустили до президента.

"Невже немісцеве керівництво облдержадміністрації переплутало голів ОТГ? – риторично розмірковують журналісти. – Зрештою, навіть не здивувалися б. Бо ж коли голова ОДА Юрій Погуляйко розповідав президенту про велике будівництво на Волині, було видно і чутно, що йому важко орієнтуватися у волинських просторах. Все підглядав на стендах і ні кроку від них".

Зі слів Юрія Семенюка, коли під час оглядин дитсадка у Тетяни Щербак запитували, де ж місцевий голова ОДА, вона кивала на голову Липинської ОТГ.

"Мені це незрозуміло. Я мав приймати президента як сільський голова. Але, як мені сказали, проти мене була розроблена ледь не спецоперація, щоб мене не допустити, – дивується голова ОТГ й пригадує слова Тетяни Щербак та Еміля Мікаїлова. – Кажуть: вам тут не можна бути, ви повинні бути на карантині, ми вас зі списку викреслили. Я кажу: та який карантин? У нас ті, що були хворі, вже давно пройшли. Я теж на всякий випадок відбув два тижні. Я так і не зрозумів".

На зустріч із президентом Юрій Семенюк так і не потрапив. Як зрозумів, що його не пускають, поїхав геть. Однак згодом змушений був повернутися, бо ж телефонували представники ЗМІ з проханням розповісти про будівництво садочка.

Окрім того, голова Підгайцівської ОТГ зазначив, що такий вчинок обласної адміністрації може мати стосунок до майбутніх місцевих виборів.

Як розповів голова Липинської ОТГ Богдан Гусак, на зустріч до президента його запросили в переддень події. Чому ж не було колеги з Підгайцівської ОТГ – йому невідомо. "Мені також було дивно, що його немає", – зауважив голова.

Читайте також: У Волинській ОДА – гучні звільнення: вакантні посади заступника та радника голови, – ЗМІ

"Складається враження, що у день приїзду президента адміністрацію штормило. Юрій Погуляйко забував цифри і ледь справлявся з українською мовою", – підсумовує "Аверс".

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook