В одній із шкіл Луцька хочуть звільнити сторожа, бо він відповідально ставиться до роботи та змушує працювати інших. 

Читайте також: У луцькому «Проліску» – скандал через роботу реабілітаційного центру

Про це повідомляє 12 канал, – передає ТСН.

Василь Милусь в минулому працював викладачем, проте після звільнення знайшов роботу лише сторожем в одній із шкіл. Водночас чоловік відповідально поставився до своєї роботи – він вночі не спить, а по кілька десятків разів обходить територію навчального закладу.

«Одного разу в школу залізли злодії, вони вкрали два вогнегасники і сокиру. Я пішов захищати шкільне майно. Кликав свого напарника, але він не реагував, а просто відсидів. Я ж відвоював ті два вогнегасники і сокиру сам», – каже сторож Василь. 

Чоловік закликає до роботи й своїх колег, а промахи напарників нотує. Це не подобається іншим сторожам і вони почали звільнятись. Також відповідальному сторожу в школі дали прізвисько «людожер».

Завідувач господарської діяльності школи Василь Подоляк же заявляє, що через сторожа, який виконує робочі інструкції, звільняються інші працівники. А тому в школі вирішили звільнити відповідального сторожа.

Читайте також: На Волині СБУшники «закрили» естонця в орендованій квартирі і забрали в нього паспорт, гроші та авто

«Я пропонуватиму звільнити його після закінчення трудової угоди. Чи вирішить це питання позитивно директор школи чи ні – мені невідомо», – каже Василь Подоляк. 

Проте Василь Милусь каже, що він відповідально виконує свою роботу та не планує звільнятись. 

«Я буду консультуватися з юристами, як то зробити – чи то в департамент освіти, чи то в міську раду. І прив’яжу себе ланцюгом, голод оголошу. А що мені робити? За ту мізерну пенсію 2300 я не виживу», – каже Василь Милусь. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook