З сьогоднішнього дня дослідження на коронавірусну інфекцію методами імуно-ферментного аналізу та ПЛР можна буде зробити і у Волинському обласному лабораторному центрі. Про це розповіли під час черговго брифінгу у Волинській ОДА 17 липня.

Читайте також: У медзакладі Луцька двоє працівників захворіли коронавірусом

За словами головного державного санітарного лікаря Волинської області Наталії Янко дослідження методами ПЛР та ІФА проводяться у закладі на платній основі.

"Ті особи, які приїжджають з-за кордону і повинні пройти двохтижневу самоізоляцію, можуть звернутися до центру і пройти тестування. Якщо результат буде негативним, то перебування на самоізоляції припиняється. Опісля за допомогою програми у телефоні їхні дані будуть відслідковуватися. Крім того, також особи, які виїжджають за кордон теж можуть пройти відповідне тестування", – розповіла Наталія Янко.

Також вона зазаначила, що крім того, в області є 18 лікувальних закладів, де проводять дослідження на коронавірус методом ІФА. Зокрема, у Луцьку це – Волинська обласна клінічна лікарня, обласна інфекційна лікарня, дитяче МТО, перинатальний центр, онкологічний диспансер, центр ВІЛ-СНІДу та Волинський обласний лабораторний центр. Крім того, у Луцьку та в регіонах є приватні лабораторії, які можуть проводити відповідну діагностину методом ІФА. Тобто, зробити ці дослідження на сьогодні не є проблемою", – закцентувала Наталія Янко.

Читайте також: Стало відомо, за яких умов на Волині можуть значно посилити карантин

Нагадаємо, що за останню добу на Волині зареєстровано 41 новий випадок захворювання на COVID-19: м. Луцьк – 16, Луцький район – 7, Камінь – Каширський район – 3, Ківерцівський район – 3, Ратнівський район – 3, Іваничівський район – 2, Локачинський район – 2, Володимир – Волинський район – 1, Горохівський район – 1, Любешівський район – 1, Маневицький район – 1, Старовижівський район – 1. Одужало за добу 46 осіб. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook