Відразу декілька дачних масивів поблизу Луцька потерпають від нестачі достатньої кількості маршрутних автобусів. Ця проблема уже піднімалася на рівні обласної адміністрації, але її так і не вдалося вирішити. Своє бачення з цього приводу висловив депутат Волинської обласної ради від Михайло Імберовський, пише прес-служба Волинського УКРОПу.

Читайте також: "Повинні ходити в лікувальні заклади": губернатор Савченко сумнівається в адекватності вимог лучан

"У мене, як депутата, є велике бажання, аби ці адміністрації відійшли в забуття. Адже навіть Олександр Савченко зазначав, що це – непотрібний орган. Проблема нестачі транспорту в приміські села та дачні масиви спричинена недоведеною до кінця реформою децентралізації. Для її вирішення потрібно першочергово вивести цей бізнес з тіні, аби офіційно сплачувалися податки. І потрібно брати приклад з сусідньої Польщі, аби кожен автобус мав свій касовий апарат, водій видавав чек, який контролювався б фіскальними органами.

По-друге, ми маємо велику кількість пільговиків, яких у нас більше ніж працюючого населення. Це все допустили депутати Верховної Ради, прийнявши десятки законів для пільговиків. Крім того парламентарі передали ці пільгові категорії на місцеві бюджети. Цей бізнес потрібно виводити з тіні, передати його під опіку органам місцевого самоврядування, які, в свою чергу, матимуть ресурс для того, аби компенсувати пільгові перевезення", – зазначає депутат.

Луцьк не може повністю фінансувати весь транспорт, який курсує на дачні масиви та приміські села, в той час коли ним користуються жителі далеко не бідних приміських сільрад. 

"У нас є адміністрація, і об’єднані громади, які пооб’єднувалися по два-три села з князьками на чолі, а обласний центр за них має вирішувати проблеми. Громади повинні самі організовувати ці перевезення, якщо їхні жителі-пільговики їздять до обласного центру", – каже Михайло Юрійович.

Читайте також: Луцькі дачники обурені катастрофічною нестачею транспорту і бездіяльністю ОДА

"Крім того потрібно якомога швидше провести парламентські вибори, хоча ми й не маємо відкритих списів, і будемо мати чергових мажоритарників, які захищатимуть та лобіюватимуть свій бізнес. Уже сьогодні потрібно думати, що ми робитимемо далі. У 2019 році закінчується газова угода з Росією і запускається "Північний потік". Франція і Німеччина – перші лобісти цього проекту. Європа відстоює свої інтереси і не потрібно будувати ілюзії стосовно її підтримки.

Нам потрібні сьогодні вибори, новий уряд, парламент, керівники на місцях і вперед змінювати країну!", – резюмував Михайло Імберовський.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook