Дачники Луцька, які їздять на масиви "Світоч", "Воротнівський масив", "Електроапаратний" та "Пластмасовий" звернулись до журналістів, заявивши, що  проблему з транспортом так і не вирішено, маршрутка їздить переповнена. Щоб дістатися до дачі не в найкомфортніших умовах потрібно чекати годинами. Як реагують на нарікання людей у Волинській облдержадміністрації і як довго дачники чекають, щоб повернутись додому?

Читайте також: Як лучани відреагували на підняття вартості проїзду у маршрутках

Дачники переконують – в ОДА просто не чують їх нарікань – на одне-єдине маршрутне таксі "Луцьк-Воротнів" 230а доводиться чекати годинами. 

Дачники неодноразово звертались і до голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка, і до начальника управління транспорту та інфраструктури Волинської ОДА Наталії Остапкович.

Чиновниця не бажала спілкуватись про дану проблему з журналістами – мовляв, без дозволу Олександра Савченка нічого не скаже.

Читайте також: Луцьк б'є рекорди по "замінуваннях": у поліції розповіли подробиці інфомаційного тероризму

Не дочекавшись повернення Наталії Остапкович до її робочого кабінету, журналісти завітали до поки ще голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка і напряму спитали про проблему нестачі транспорту для дачників. Він сумнівається в адекватності лучан, які вимагають додатковий транспорт, оббиваючи пороги ОДА і не вбачає потреби щось змінювати.

На зупинці поблизу дачних масивів журналісти зафіксували далеко не двох людей, як запевняв Олександр Савченко. Нестача транспорту болить кожному. "230а" – єдине маршрутне таксі перевізника Олега Хайчевського – їде з села Воротнів переповненим.

"Хайчевський, перевізник, він зробив так: якщо їздять конкуренти – він їх потихеньку починає прибирати. Витягували водіїв з маршрутки номер 3 били – викликала поліцію. "20-ки" били водія – теж викликала поліцію. Перевізники сказали – ми більше сюди своїх автобусів не дамо. І на тому у нас весь транспорт закінчився. Ще в тому році теж погано було їздити. Але так, як зараз їздити...", – запевняє Людмила Дядюк, голова садово-городнього товариства "Світоч".

Як дачникам, так і родинам, які приїхали на відпочинок у місцевість за Гаразджою та Струмівкою доводиться займати чергу, аби сісти в одну-єдину маршрутку 230а, або йти на найближчу зупинку – а це неблизько.

Тим, кому "пощастить" сісти на маршрутку №230а доводиться їхати без комфорту у напханому транспорті, ще й непокоїтись про власну безпеку.

Із запізненням, але маршрутне таксі приїхало – вже переповнене. Люди на зупинці, які чекали годину – вишикувались у чергу, щоб зайти в салон. Діти, люди похилого віку – всі мають їхати в маршрутці, де не те що сісти, а навіть проштовхнутися неможливо. 

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook