На Волині Держгеокадастр видає 10 гектарів землі на осіб, які можуть бути підставними. Ймовірно, це роблять для заволодіння промисловими покладами піску.

Читайте також: Скасований тендер: геокадастр на Волині "вляпався" у черговий скандал

Про це повідомив t1.ua

Накази на виділення землі отримали п'ять місцевих громадян (кожному по 2 гектари). Серед них навіть опинилися родичі – Андрій та Анатолій Грубики. Решта отримувачів – Віктор СакураСергій МокренкоВалерій Носуліч

Насторожує той факт, що громадяни отримали дозволи на землю в день написання заяв, в той час як жителі району роками чекають на отримання паїв, що гарантовані їм законами України.

Зауважимо: нещодавно Держгеокадастр відзвітувався міністру АПК Роману Лещенку про те, що указ Президента "Про передачу землі громадам" виконаний на відмінно, та земля тепер належить громаді. Проте, як бачимо, керівництво волинських земельників і далі розпоряджається землями громади. Тобто, схоже на те, що представники Держгеокадастру продовжують втілювати свої схеми в обхід позиції Уряду та продовжують дерибан особливо цінних земель Шацького району.

До слова, проти цього виділення вже виступила місцева громада. Зокрема, у листі від Шацької райдержадміністрації йдеться про те, що в районі планують реалізувати низку інфраструктурних проєктів, зокрема, й з залученням грантових коштів. Через це в районі постала необхідність у відкритті піщаного кар'єру. 

"За наявною інформацією в районі села Омеляне Шацького району, ймовірно, знаходяться промислові запаси будівельного піску... З метою проведення на даній території геологорозвідки, просимо Вас утриматися від надання чи передачі даних земель в оренду або власність юридичним чи фізичним особам", – вказано в документі. 

Читайте також: На Волині розслідують справу стосовно дерибану землі чиновниками Держгеокадастру

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook