У Луцьку, 24 грудня, ввечері трапився неприємний інцидент поблизу гаражів залізничного вокзалу. До розбійного нападу на неповнолітніх, ймовірно, причетний 24-річний співробітник поліції.

Читайте також: Лучанина судили за хабар патрульному

Як повідомляє прес-служба волиської поліції, ввечері, 24 грудня, на лінію служби "102" поліції зателефонувала 50-річна лучанка. Вона повідомила, що невідомі особи під загрозою застосування зброї забрали на вулиці в її 15-річного сина гроші.

На місце відразу ж виїхала слідчо-оперативна група. Поліцейські оперативно встановили особи усіх учасників інциденту, отримали їх пояснення.

Слідчі за даним фактом внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від трьох до семи років.

З метою встановлення всіх обставин правопорушення та ролі в цій події співробітника поліції матеріали кримінального провадження за підслідністю скеровано до Державного бюро розслідувань.

Читайте також: У Луцьку зіштовхнулись Mazda і Daewoo

Нагадаємо, Двоє працівників поліції, а саме відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків, які їхали на авто, побачили дітей, які грали в сніжки. Один з правоохоронців із застосуванням вогнепальної зброї спочату зробив постріл, а потім наздогнав одного з хлопців і, приставивши пістолет до дитини, забрав 500 грн (скоїв розбійний напад). Після того змусив перетелефонувати іншим друзям, які втекли, щоб ті повернулися назад.

Погрожуючи дитині 13 років та приставивши пістолет до живота, забрав у останнього ще 100 грн. Найстаршому хлопцю 15 років, наймолодшому – 13. Опісля чоловіки дали дітям декілька секунд, щоб вони втекли.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter