Український автопарк може поповнитися недорогими автомобілями з Європи.

Читайте також: «Євробляхи» в Україні будуть розмитнювати за новими правилами

Уся річ у тому, що компанія Nissan вирішила провести власне дослідження серед європейських водіїв щодо переходу на електрокари, пише ТСН.

Варто зазначити, що в опитування взяли участь 7 тисяч автомобілів. Для “достовірності” результатів групу респондентів сформували в рівних частках з власників електромобілів та автомобілів з ДВЗ.

Так, їм запропонували відповісти на запитання, чи розглядали вони можливість покупки електромобіля, як наступний транспортний засіб. Виявилося, що цілих 70% опитаних готові пересісти на "зелену" машину. Цікаво, що 49% респондентів вирішили зупинитися на електромобілі через екологічні переваги.

Як відомо, Німеччина активно "підганяє" європейське співтовариство з ініціативою якнайшвидше відмовитися від бензинового і дизельного пального до 2030 року. Влада Німеччини вважає, що ДВЗ завадять виконати умови Паризької угоди по клімату. Тим часом європейські автовиробники час від часу заявляють, що проти занадто жорстких обмежень, оскільки це не обов’язково призведе до поліпшення якості повітря на континенті.

Читайте також: В Україні збільшаться ціни на розмитнення авто з США: наскільки подорожчають машини

Утім, якщо плани ЄС щодо повної відмови від традиційних авто втіляться в життя, то мільйони автомобілів з ДВЗ з часом змушені будуть покинути тамтешній ринок, осівши, наприклад, в Україні, де відносно нові і вже недорогі іномарки будуть користуватися шаленим попитом.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook