Сьогодні Верховна Рада України у другому читанні ухвалили проект бюджету на 2020 рік. За відповідне рішення проголосувало 279 народних депутатів, зокрема урядовий законопроект підтримала і депутатська група "За майбутнє", до якої входять 4 волинські нардепи.

Читайте також: Верховна Рада ухвалила Державний бюджет на 2020 рік

Народний обранець від Луцька Ігор Палицяпід час виступу з трибуни Верховної Ради висловив надію, що уряд якось дослухається до них, внесе зміни, зрозуміє, що треба втримати країну. А це, в розумінні депутатів групи, зробити все, щоб в країні залишилися люди, і щоб в країну повернулися наші заробітчани. А для цього потрібно збільшити можливість підприємствам нарощувати свої активи, наймати працівників, виплачувати їм достойну зарплату. Потрібно повернутися до лібералізації податкового законодавства. На превеликий жаль, за два місяці турборежиму цього не відбулося.

"За два місяці ми тільки побачили турборежим – перетворення держави у поліцейсько-міліцейське-прокурорське-антикорупційне суспільство. Нікому з підприємців дихати легше не стало. Жодному підприємству в Україні легше і цікавіше працювати не стало.

Ми бачимо корупцію в обленерго, в облгазах, ми бачимо відмову працювати компанії по виробництву у Вінницькій області, бо їм називають суму у 1,5 мільйона гривень на підключення до електроенергії, ми бачимо, що ІКЕА не починає працювати у Львові. Ми бачимо відсутність держгарантій, відсутність бажання у людей вкладати гроші у найнеобхідніше, будівництво сміттєпереробних заводів. Тому що сьогодні в Україні нема клімату для роботи підприємств і для розвитку бізнесу. 

Сьогодні з України їдуть люди, вчителі та лікарі. Сьогодні Польща визнала лікарські дипломи наших медиків такими, що не потребують підтвердження, а тому лікарі масово виїжджають з України. Завтра в нас будуть гроші на лікарняні каси і послуги, а не буде тих, кому цим займатися", – наголосив депутат.

Читайте також: "Я не дам розікрасти українську землю!": виступ Ігоря Палиці у ВР (відео)

Також він закликав уряд звернути на це увагу.

"Вистачить стояти на колінах, як ми це бачили в роликах 95 кварталу, і просити гроші в когось за кордонами нашої країни. В нас достатньо ресурсу, розуму, достатньо можливостей в українців і України для того, щоб самим генерувати гроші, і самим оплачувати свої потреби. Припиніть в когось щось клянчити, давайте відкриємо дорогу своїм підприємцям.

Розумію, що це молодий уряд, він тільки вчиться. Може це помилки через те, що вони відчули, що в регіонах твориться біда. Група "За майбутнє" прийняла більшістю голосів важке, але зважене рішення: ми підтримуємо бюджет, ми протягнемо руку уряду. Але я дуже сподіваюся, що за 2-3 місяці уряд зрозуміє, що він не все врахував, і ми готові будемо підтримати зміни до бюджету", – резюмував Ігор Палиця.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook