Стали відомі подробиці того, скільки коштує утримання іспанської вілли друга президента України Петра Порошенка і нардепа Кононенка, як просуваються суди по береговій зоні і що любить їсти на сніданок Ігор Віталійович, пише Олігарх.

Читайте також: Арештовані гроші Януковича перерахували у банк Порошенка та Кононенка (розслідування)

Вілла Ігоря Кононенка розташована біля містечка Марбелья в 50 метрах від пляжу. У другій смузі будинків.

2-поверхова будівля в стилі іспанського класицизму з великими скляними вікнами. Величезний задній двір заріс бур'янами. Судячи з вигляду і атмосфері в будинку ведеться капітальний ремонт. Камери зовнішнього спостереження все ще не підключені до системи.

Читайте також: Друзі Порошенка отримали родовище літію на 2,5 млрд доларів

На місці журналісти застали робітників, яких підганяв російськомовний виконроб.

5 травня 2000 року в Марбельї була створена і зареєстрована фірма Treck Holdings Coast. Основним акціонером цієї фірми є компанія Trecks Holdings Limited, зареєстрована в Гібралтарі.

Як одноосібний адміністратор в цій фірмі виступав особисто Ігор Кононенко, проте в 2007 році цю посаду зайняла Ірина Петровська (вона ж фігурує в документах на нерухомість Порошенка в Іспанії, має іспанське громадянство). В районі Hacienda de San Manuel компанія Treck Holdings Coast володіє ділянкою в 1500 кв. м і будинком 408 кв.м.

На сніданок – сир мончего і шинка

До журналістів потрапило листування пані Петровської і Ігоря Кононенка в 2016 році. Зокрема, її звіт з утримання будинку та відповідь з приводу того, щоб господар хотів поїсти по приїзду.

"Ігор Віталійович! У січні ми отримали 4 000 євро, вони були витрачені в такий спосіб: моя зарплата листопад-грудень 1210 (на місяць – 605 євро або 18 000 грн – прим.ред.)", – пише Петровська.

Далі йде розкладка за витратами, куди входить проінсермант (матеріали для енергозбереження), страховка будинку, електрика.

За все про все виходить близько 2000 євро на місяць.

"Ірочка, здрастуй! Ми в четвер приїжджаємо дуже пізно, хочу попросити купити трохи продуктів. Яйця, хліб свіжий, помідори, сир типу мончего (іспанський твердий сир з пастеризованого овечого молока – прим.ред.), шинка (індича)", – пише Кононенко.

Також він просить перевірити авто BMW і включити опалення в будинку.

Йдуть суди по береговій лінії другої ділянки

Всього в декількох кілометрах, фірма "Lancashire Big SL", акціонером якої також є Кононенко, володіє ділянкою близько 3000 кв. м. Територія не доглянута, тут же розташований порожній басейн.

Як стало відомо журналістам, з цією ділянкою все не так просто. По береговій зоні йдуть суди.

Ділянка ділиться на три частини: берегова зона (303 кв. м), громадська зелена зона (1104 кв. м) і площа ділянки, вільна від проблем (1577 кв. м).

З приводу берегової зони і громадської зеленої зони ведуться суди. Але, як стверджує пан Франсиско Будріа, який пише Кононенко, якщо не вдасться перекваліфікувати частина ділянки з громадської зеленої зони в зелену зону особистого користування, то можна домовитися, щоб площа будівництва була передана іншій частині ділянки, що збільшить обсяг будівництва на 130 метрів.

Також він інформує Кононенко, що незалежно від результату позову з приводу зеленої зони, можливо домовитися про компенсацію, яка б "матеріалізувалася більшою можливістю забудови".

Іншими словами, в будь-якому випадку Ігор Кононенко залишиться у виграші.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter