Два власники на одну земельну ділянку. У селі Залаззя Любешівського району чоловік збудував хату, а згодом виявилося, що ділянка належить не лише йому, а й сусіду. В обох селян є рішення сесії про виділення землі і обидва претендують на неї. За словами власника будинку, сільський голова усе робить на користь його опонента. А що до хати, погрожує забрати на баланс сільської ради.

Читайте також: На Волині розгорівся скандал через утворення Камінь-Каширської ОТГ

В старому будинку живе сім'я Федчиків: чоловік, дружина і двоє маленьких дівчаток. Туляться разом з батьками у маленькій хатині. Вже є і новий дім. Будувало сімейство будинок 5 років. Тут і дитячі спальні, величезна вітальня. Вселяйся хоч завтра.

Але вселитися в будинок сім'я не може, бо земля досі не приватизована. Голова сімейства Валерій Федчик каже, що свого часу їм виділили землю. Але ця ділянка вважалася за межами населеного пункту, тому її не можна було приватизовувати, а коли зробили план села, то виявилося, що право на ту ділянку має і він і сусід, який, до речі, приватизував територію. Валерій Федчик показує документи, рішення сільської ради. За свою новозбудовано хату воює у судах. А проти сільського голови ніби було відкрито ціле кримінальне провадження.

Читайте також: Призначений виконувач обов'язків голови Волинської ОДА

За словами Валерія Федчика, сільський голова всіляко йому погрожує. Один раз каже, що знесе хату, інший – що поставить на баланс сільської ради. А ще в план села внесли магазин, який має бути розташований якраз на подвір'ї цього новенького будинку.

Тут поряд ще одна новенька хата, того ж самого чоловіка, який претендує, на сусідську землю. У Сергія Гаврилюка уже все приватизовано. Все інше його не цікавить, мовляв рішення сесії це не аргумент.

Як так вийшло, що одну земельну ділянку сесія виділила одразу двом громадянам. І якщо Валерій Федчик дійсно неправомірно забудовувався, то чому до нього не вжили ніяких санкцій на початку будівництва. Про це журналісти хотіли поговорити зі сільським головою Миколою Лавринюком, але на місці у робочий час його не виявилося. Де посадовець у сільській раді не повідомили.

Валерій Федчик, щоб заселитися оббиває пороги у суді, а його спритний сусід, схоже, не збирається поступатися.

Зрештою що робити зі збудованою хатою? Не зносити ж… Як погрожує сільський голова. До слова, основні питання, таки до сільської ради. Адже рішення про виділення землі приймала сесія, а підписував голова. І махінацію тут видно неозброєним оком.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook