Уже тиждень після канікул усі школи Нововолинська перебувають на дистанційному навчанні. У садочках працюють чергові групи.

Читайте також: Дистанційка у школах, закривають бари, ТРЦ та перукарні: на Волині посилюють карантин

Про це повідомляють на сайті Нововолинської міськради.

Форми подальшої організації освітнього процесу обговорили у міській раді керівники закладів загальної середньої, дошкільної освіти міста та позашкілля. 

Усі директори шкіл висловили свою позицію: продовжити дистанційне навчання мінімум на два тижні, враховуючи той факт, що у Нововолинську встановлений "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. А це передбачає ряд заборон та обмежень, серед яких і відвідування закладів освіти.

Кожен із керівників обґрунтував своє рішення. Переважна більшість педагогів за те, аби навчання продовжили дистанційно, адже у кожному навчальному закладі від 10 до 20 відсотків працівників перехворіли на коронавірусну хворобу.

"З початку карантину захворіла четверта частина від усіх педагогів колективу школи №3. Вони у великій зоні ризику. Ми маємо перервати ланцюг поширення небезпечної недуги. Як директор школи, переконаний: переводити школу на очне навчання не доцільно. Ми перейшли на нову платформу дистанційного навчання. Багато батьків нам зараз дякують за те, що удосконалилась саме така форма занять", – розповів директор ЗОШ № 3 Юрій Мороз.

Читайте також: У місті на Волині школярі навчатимуться дистанційно

Думка керівників закладів дошкільної освіти дещо розділилася. Одні вважають, що чергові групи мають продовжувати функціонувати, а на переконання інших, садок треба повністю закрити на період дії "червоної" карантинної зони.

За словами директорки ДНЗ №7 Ніни Свириденко, наразі немає потреби у подальшій роботі чергової групи, яка працює там зараз, адже її відвідують лише чотири дитини. А очільниця ДНЗ № 4 Людмила Могіль стверджує, що, беручи до уваги побажання батьків та самих вихователів, дві чергові групи у їхньому садку мають працювати й надалі.

Директор Нововолинського центру дитячої та юнацької творчості Любов Кравцова підкреслила, що 95 відсотків педагогічного колективу за проведення індивідуальних занять з вихованцями. Така специфіка їхнього закладу в умовах карантину при дотриманні протиепідемічних заходів. Директор міжшкільного навчального комбінату Наталія Фєдосєєва наголосила, що в їхній установі застосовуватиметься змішана форма навчання. Наприклад, заняття з практичного водіння для учнів 11 класу мають продовжуватися у звичному режимі.

Підсумовуючи обговорення, Віктор Сапожніков зазначив, що, як міський голова, зобов’язаний діяти у межах чинного законодавства, однак, у компетенції керівників закладів освіти із врахуванням думки батьків вирішувати подальший шлях вибору форм освітнього процесу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook