Колишній депутат Верховної Ради від "Народного фронту" Микола Мартиненко програв апеляцію у швейцарському суді у справі про відмивання 2,8 млн євро через швейцарську фінансову систему.

Читайте також: Волинського екс-нардепа Мартиненка у Швейцарії засудили до в'язниці

Про це пише Громадське з посиланням на Reuters.

Таким чином залишається у силі вирок для Мартиненка та його співучасника Павла Скаленка.

Так, Мартиненка засудили до 28 місяців позбавлення волі, з них 16 місяців – умовно. Також він повинен відшкодувати 3,8 млн франків (3,5 млн євро) владі Швейцарії. Скаленко отримав 24 місяці умовного ув'язнення та штраф.

ОНОВЛЕНО (19:50): У пресслужбі Мартиненка в коментарі "Укрінформу" спростували інформацію про програш апеляції. Там сказали, що суд навіть не призначив дати розгляду цієї апеляції, а повідомлення про її програш назвали "складовою інформаційної війни".

Читайте також: Волинський екс-нардеп оплачував забаганки родичів та колишньої дружини за відкати

Що це за справа?

У Швейцарії ексдепутата визнали членом злочинного угруповування, яке укладало за хабарі мільйонні контракти на закуповування ядерного обладнання у компанії, заснованій у Чехії.

Справа у Швейцарії пов’язана з українською справою щодо колишнього народного депутата та його спільників, яку вели НАБУ й САП і яка нині розглядається у Вищому антикорупційному суді.

Мартиненка обвинувачують в організації схеми з розкрадання на двох держпідприємствах: Енергоатомі та СхідГЗК. Підприємство мало самостійно забезпечити видобуток сировини, проте керівництво закупило її за кордоном через австрійську фірму-прокладку "Штоєрман", пов’язану з Мартиненком. Це завдало збитків державі на 17,2 млн доларів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook