Завдяки своїм поживним речовинам овес вважається найкращим продуктом для підтримки чоловічої сили і жіночої пристрасті.

Читайте також: Науковці назвали вагому причину займатися сексом хоча б тричі на тиждень (18+)

Як наголошують експерти з дієтології, для сексуального здоров'я чоловікам потрібно більше білка, в тому числі рослинного. І тут на допомогу приходить овес, адже тарілка цього злаку може забезпечити до 14% добової потреби в білку! Причому чим менше овес оброблений, тим він корисніший, пише Країна здоров'я.

Крім того, овес містить амінокислоту L-аргінін, яка володіє розслаблюючим ефектом для кровоносних судин і допомагає поліпшити кровообіг, що є ключем до сексуального збудження. Ця речовина навіть використовується в медичних препаратах для лікування чоловічої еректильної дисфункції, але ви можете отримати його природним шляхом, просто з'ївши тарілочку вівса.

Крім інших позитивних моментів, овес містить цинк – поживна речовина, пов'язана з підвищеним статевим потягом у жінок. Додаткова користь вівсянки для чоловіків полягає в тому, що марганець, що міститься в вівсі, покращує рівень і якість гормонів.

Читайте також: Які чоловіки найчастіше брешуть про розмір своєї «гідності» (дослідження)

Овес століттями використовувався в китайській медицині для лікування зниженого лібідо і жіночого безпліддя. Виявлені нещодавно в вівсі елементи під назвою авенакозіди допомагають організму виробляти тестостерон, мають антиоксидантну та протизапальну дії, які можуть поліпшити сексуальне здоров'я.

Не сексом єдиним

Загалом, хоч тарілочка з вівсом і не так сексуальна з першого погляду, але може стати доступним афродизіаком для закоханих. При цьому овес корисний не тільки для підтримки сексуального здоров'я. Регулярне вживання вівса або вівсянки допоможе вести активний спосіб життя без інсульту, серцевих нападів і діабету.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook