Луцька "Волинь" завдяки серії пенальті виграла гру проти хмельницького "Поділля" і вийшла в 1/16 Кубка України.

Читайте також: ФК "Волинь" проти львівського "Руху": чим закінчився 2-й тур чемпіонату України з футболу (відео)

Матч відбувся 27 серпня у спорткомплексі "Поділля" в Хмельницькому, передає ІА Волинські Новини.

Сьогодні на поле вийшла повністю нова одинадцятка у порівнянні з минулим матчем. Зокрема, свої шанси отримали нападники Ігор Карпенко та Віталій Пономар, також зі старту вийшов Амбросій Чачуа.

Вже на 11 хвилині "Волинь" відкрила рахунок – свій шанс використав нападник Віталій Пономар. В подальшому лучани не мали багато моментів для збільшення переваги, втім і хмельничани не створили серйозних можливостей для взяття воріт. Відтак, перший тайм так і завершився з мінімальною перевагою волинян.

На старті другою половини зустрічі господарі мали шанс для того, аби зрівняти рахунок, втім м’яч після удару гравця "Поділля" пролетів над воротами.

На 63 хвилині "Волинь" просто зобов’язана була подвоювати рахунок: Карпенко отримав прострільний пас від Мартинюка та, скориставшись помилкою захисника господарів, пробив по воротах з близької відстані, однак м’яч пролетів над перекладиною.

Відзначимо, що в другому таймі на полі у "Волині" з’явилося багато дебютантів із молодіжної команди.

За 10 хвилин до завершення матчу серце у багатьох волинських вболівальників, напевно, тьохнуло: гравець "Поділля" продерся та прострілив вздовж лінії воріт "хрестоносців", і м’яч від ноги когось з гравців, які вели позиційну боротьбу, залетів у ворота "Волині", втім, на щастя, для лучан арбітр відмінив це взяття воріт, зафіксувавши офсайд у гравця хмельничан.

На 87 хвилині "Волинь" знову мала шанс збільшити перевагу, але у боротьбі "хрестоносці" пробили повз ворота з меж воротарської.

Читайте також: Динамо − Шахтар: де дивитися матч за Суперкубок України

А на 89 хвилині спрацювало відоме футбольне правило "не забиваєш ти – забивають тобі", і господарі досягли свого: Музичук прострілив, а Сасовський зрізав м’яч у власні ворота.

Гравець господарів Морговський хотів заробити пенальті для своєї команди у додатковий час, однак арбітр дав йому другу жовту за симуляцію, тож екстратайми хмельничани повинні були грати у меншості.

На 101 хвилині "Волинь" організувала класну атаку, під час якої Пономар грудьми скинув на Карпенка, той намагався проштрикнути м’яч між ніг воротаря "Поділля", утім кіпер в останній момент зіграв п’ятою та відбив "кулястого". У другому екстратаймі Карпенко знову міг забивати, але довго розвертався з м’ячем у штрафному.

Варто зазначити, що Карпенко все-таки забив, але цей гол арбітри відмінили через положення поза грою.

Екстратайми також переможця не визначили, тож команди вимушені були пробивати пенальті. Воротарі обох команд просто "божили" у рамці воріт, однак точнішими були гравці "Волині" (4:5), тож саме вони вийшли до 1/16 Кубка України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook