У 2-му турі чемпіонату України з футболу у першій лізі зістрілися луцька "Волинь" та львівський "Рух".

Читайте також: Динамо − Шахтар: де дивитися матч за Суперкубок України

Матч відбувся в неділю, 4 серпня, у Львові на стадіоні "Скіф", пише Волинь24.

Перед початком цього сезону ФК "Рух" перебрався з Винників до Львова. Він підписав шістьох новачків, а новим генеральним директором став Ігор Дедишин, який з 2009-го по 2015 рік посідав аналогічну посаду у львівських "Карпатах".

Під орудою авторитетного тренера Леоніда Кучука "рухівці" переможно розпочали новий сезон, здобувши звитягу на виїзді з "Балканами". В разі перемоги над "Волинню" вони мали шанс наздогнати одноосібного лідера – одеський "Чорноморець", який у двох матчах здобув 6 очок.

Волиняни ж стартову гру програли "Авангарду" в Краматорську – 2:3. Тож у матчі з сусідами-львів'янами були налаштовані лише на перемогу.

І вже на 3-й хвилині зустрічі рахунок став 1:0 на користь "Волині". Після подачі кутового Младеном Бартуловичем львів’яни вибили м’яча за межі штрафного майданчика. Його підхопив Волошинович, з лівої пробив несильно в напрямку воріт. М’яч влучив у руку одному з гравців "Руху", і арбітр вказав на 11-метрову позначку. 

Читайте також: "Волинь" презентувала нових футболістів перед стартом чемпіонату України-2019/20

До "точки" підійшов штатний пенальнист "хрестоносців" Денис Кожанов. Він пробив у правий нижній кут. Воротар господарів Роман Мисак напрямок польоту м'яча вгадав, але той, вдарившись об стійку, опинився у воротах – 1:0.

До речі, це був єдиний удар у площину воріт у волинян в першому таймі. Ініціативою після пропущеного голу заволоділи господарі. Вони намагалися короткими пасами вивести когось на ударну позицію, але таку тактику досвідчені оборонці "червоно-білих" читали закритими очима.

Час від часу волиняни зусиллями Хагназарі, Волошиновича і Кожанова вибігали в контратаки, але до акцентованого удару по воротах суперника не доходило.

У другому таймі малюнок гри не змінився. Здавалося, "Волинь" доведе гру до мінімальної перемоги. Але атаки "Руху" ставали все гострішими.

На 67-й хвилині Леандро зі штрафного бив в обхід стінки. Неділько правильно обрав позицію і вибив м'яча кулаками.

На 69-й хвилині Брікнер зробив чудовий верховий пас з лівого кута штрафного майданчика на Кондракова, але той головой пробив вище воріт.

Читайте також: За ФК "Волинь" гратиме колишній футболіст московського "Локомотива"

Данило Кондраков, автор переможного голу в попередньому турі "Балканам", вийшов перед тим на заміну. А вже через три хвилини він реабілітувався за невдачу і знову виручив "рухівців". Після сильного удару Русина м'яч потрапив у праву стійку. Кондраков, набігаючи, вдарив круглого "щічкою". Той стукнувся об землю і залетів у ворота – 1:1.

"Рух" міг вирвати перемогу. На 88-й хвилині Брікнер здалеку закрутив у лівий кут воріт "Волині". Неділько зміщувався в цей час в іншому напрямку, тож лише одною рукою в падінні витягнув круглого.

Гості ж нічого путнього в кінці створити не змогли. Тож нічия для них – успіх на фоні невиразної гри.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook