Російська Федерація продовжує приховувати свою участь у збройній агресії проти України.

Читайте також: Терористи на Донбасі вирішили перевірити усіх чоловіків на "боєпридатність"

Про це із посиланням на дані військової розвідки під час брифінгу заявив речник Міністерства оборони полковник Дмитро Гуцуляк, пише УНН.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, РФ продовжує посилено розповсюджувати дезінформацію з метою приховування її участі у збройній агресії проти України", – сказав він.

Так, російська пропаганда докладає значні зусилля для героїзації російських солдат і офіцерів, нібито загиблих при виконанні бойових завдань у складі міжвидового угруповання ЗС РФ на території Сирії, уточнив Гуцуляк.

Читайте також: Фото 18+ і компромат на "русский мир" – злили інформацію з комп'ютера депутатки ДНР

"Водночас активно приховується, що більшу частину так званих "героїчно загиблих росіян у Сирії" насправді було вбито і поховано під чужими іменами на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей як бойовиків підрозділів з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ. У зв’язку з цим, російське командування повідомляє родинам загиблих неправдиву інформацію про дату, місце та обставини смерті їх рідних та про місця їх поховання або кремації тіл", – розповів він.

Гуцуляк додав, що обстановка у районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на Донбасі є контрольованою підрозділами Об’єднаних сил. Останні перебувають напоготові до будь-якого розвитку подій.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter