Екс-керівник Волинської митниці погрожує судом генеральному прокурору України Юрію Луценку. А його адвокат розповідає, що жодних незаконних коштів його підзахисний не відмивав, їх йому підкинули, справу – сфабрикували, а сам Кривіцький – не корупціонер, а жертва перевертнів в погонах.

Читайте також: Очільник Волинської митниці Віктор Кривіцький написав заяву на звільнення

Епопея з начальниками Волинської митниці продовжується. Буквально днями керівника Волинської митниці Віктора Кривіцького, який примудрився рік всидіти на двох посадах одразу, таки звільнили. Наостанок ще й оголосили у розшук за підозрою у хабарництві та зловживанні службовим становищем. До слова, ця кримінальна справа тягнеться давно, але до цього часу руху по ній не було жодного, ба більше – її майже закрили.

Проте, коли змінилась влада, і на митниці розпочалася перестановка кадрів, з шаф подіставали старі скелети.

Прокуратура інкримінує посадовим особам Волинської митниці маніпуляції з метою ухилення від сплати митних платежів та отримання хабарів за безперешкодний проїзд через кордон України. Мовляв своїми діями вони завдали державному бюджету збитків на суму понад 300 тисяч гривень. Серед посадовців- корупціонерів фігурує й прізвище Кривіцького. А ще колишньому головному митнику Волині інкримінують й те, що він нібито незаконно стежив за своїм колегою.

Вже сьогодні Кривіцький заявляє – це брехня. А прокурори сфабрикували звинувачення. Вся тінь підозр і звинувачень Кривіцького впала на "честь мундира" екс-прокурора Волині Максима Киричука, який нині очолює прокуратуру Київщини.
Адвокат Віктора Кривіцького Артур Мартіросян розповідає, що справу розглядали у прокуратурі Рівненської області, і закрили через відсутність складу злочину у діях Кривіцького та інших працівників.

Читайте також: Родина голови митниці Нефьодова займається імпортом авто, а дружина приховує свою зарплату на фірмі Ахметова

Кошти екс-очільнику митниці нібито підкинули в орендовану квартиру, мовляв на підтвердження цих слів мають відео з прихованої камери. Постанова про закриття провадження рік тому пройшла перевірку ГПУ, яка зробила висновок про її законність.

Згодом Кривіцький звернувся до суду з позовною заявою про відшкодування шкоди, а до ДБР – із заявою про вчинення щодо його персони злочину – незаконного притягнення до кримінальної відповідальності. Більше того, аби відбілити ім'я Кривіцького, його адвокат заявив про те, що прокурора Луценка і його підопічних вони притягнуть до кримінальної відповідальності. Мовляв, коли суд поставить крапку в провадженні щодо Віктора Кривіцького, тоді від них полетять позови до Генпрокурора і всіх, хто ставив підписи на документах, які за особистим визначенням Мартіросяна, є сфабрикованими.

Ковельський міськрайонний суд частково задовольнив позов та визнав Кривіцького потерпілим.

Хто б сумнівався у чесності та порядності керівників митниці? З Віктором Кривіцьким усе зрозуміло. А от до прокуратури є питання. До прикладу, чого справу щодо корупції та хабарництва посадових осіб митниці спочатку успішно розвалили, а тепер, немов за дзвіночком, витягують на поверхню.

Ручний закон – ручні прокурори. Тільки так можна пояснити такі парадокси. Між тим не можна сказати, що нова кадрова політика на митниці обіцяє бути кращою. До прикладу новопризначений начальник Волинської митниці Андрій Войцещук людина не нова. А загартований кадр старої корупційної системи. Та ще й має за спиною кримінальний скандал – його обвинувачують у зґвалтуванні.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook