Дружина головного митника країни Максима Нефьодова працює на фірмі Ріната Ахметова і приховує від чоловіка, яку вона там отримує зарплату. Що ще цікаво – родичі дружини керівника Державної митної служби займаються імпортом автомобілів і очевидно тепер ці родичі мають впливового знайомого у цій сфері. Кого пустили до керівництва українською митницею?

Читайте також: "Гроші розікрали і загубили": новий очільник митниці про ситуацію на пунктах пропуску

Державну митну службу зареєстрували як юридичну особу. Відтепер вона є самостійним, відділеним від Державної фіскальної служби відомством, яке може починати повноцінну роботу. Опікуватися Державною митною службою, де проходять мільярдні грошові потоки, згідно результатів конкурсу, буде колишній заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – Максим Нефьодов. 

За довгу бороду цього молодого посадовця називають "хіпстером". Нефьодов у вільний від роботи час бере участь у ЛГБТ парадах.

Чоловік він не бідний: згідно декларації за 2018 рік Максим Нефьодов має дві квартири у Києві – одна на 130 квадратів, інша на 55. Квартиру на 130 квадратів він купив у 2014 році за 5 мільйонів гривень. Його цивільна дружина має дві земельні ділянки у Львівській області.

Читайте також: Власов вдруге надурив Зеленського: як Гройсман намагається втримати контроль над ДФС та митницею

Щодо автопарку то Максим Нефьодов має машину "Інфініті" за 300 тисяч гривень. А дружина "Ауді" А6 за 550 тисяч гривень.

У Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України, у якому працював донедавна, Нефьодов отримував 90 тисяч гривень зарплатні в місяць. Цивільна дружина Максима Нефьодова – Яна Калмикова – працює у фірмі "Метінвест Холдинг". Кінцевими бенефіціарними власниками є "Метінвест Холдинга" є Рінат Ахметов та Вадим Новинський. Це найбільший в Україні металургійний холдинг. І чоловіку вона відмовляється повідомляти, яку зарплатню вона там отримує. У графі де має бути сума у декларації Максима Нефьодова вказано – "Член сім'ї не надав інформацію". Чому дружина головного митника країни приховує свою зарплату – невідомо. Але є і ще цікавіші речі.

У дружини Максима Нефьодова є рідна сестра – Юлія. Сестра є керівником і одним з кінцевих бенефіціарних власників фірми "БІАНКА КОМПАНІ". На цю компанію у Львові на вулиці Стрийській 195-А зареєстрований автосервіс "Сто Любе". За цією ж адресою зареєстрована фірма, яка імпортує авто з США і Європи. Ця фірма записана на Андрія Дулика – це чоловік Юлії Калмикової. До слова, Андрій Дулик –власник фірми, яка займається імпортом авто, працював у відділі з розкриття порушень в митній сфері ДФС Львівської області. Тож виходить, що найближчі родичі Максима Нефьодова займаються імпортом автомобілів у великих об'ємах. Конфлікт інтересів чи не так?

До речі, в Україні Нефьодов відомий ще і тим, що він є одним із засновників системи електронних держзакупівель "Прозорро". Це система є дуже суперечливою і про її говорять як про узаконену систему дерибану державного майна. Яскравий приклад: на Волині на аукціоні у "Прозорро" продали державне підприємство, яке розташовується на 5 гектарах і має обладнання на мільйони, за 184 тисячі гривень.

Особливістю аукціону "Прозорро" є те, що ціну тут не збільшують. А зменшують. От так і за цією системою багато державних підприємтсв за безцінь пішли з молотка.

Ось таке чергове призначення… Факти і висновки робіть самі – хоча, як то кажуть, час покаже роботу.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook