В Україні розпочалася масова боротьба з незаконним гральним бізнесом.

Читайте також: На Волині за добу з мережі незаконних гральних закладів вилучено обладнання на мільйони гривень

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2019 року №1325-р про протидію гральному бізнесу виключено можливість розповсюдження грального бізнесу під виглядом державних лотерей, – повідомляє псслужба Нацполіції.

Співробітники Головного управління Національної поліції у Волинській області спільно із підпорядкованими підрозділами та за участю працівників обласного Управління стратегічних розслідувань на території області припинили діяльність 193 гральних закладів, зокрема, лотерей, які згідно з відповідним розпорядженням Кабінету Міністрів відсьогодні втратили можливість працювати в законному полі. 

Закону України "Про заборону грального бізнесу в Україні" надавались послуги у сфері грального бізнесу, під виглядом інтерактивних клубів, шляхом доступу через мережу "Інтернет"до електронних (віртуальних) казино з метою отримання прибутку.

Правоохоронці повідомили, що вилучили 2,3 тисячі одиниць комп’ютерної техніки. Загальна вартість такого обладнання приблизно 50 мільйонів гривень.

Читайте також: "Всі гральні заклади припиняють функціонування до 16:00", − Аваков

На Волині діють постійні мобільні групи зі складу слідчих підрозділів поліції та обласного управління стратегічних розслідувань, які здійснюють постійний моніторинг та реагування на факти, пов’язанні з незаконним  гральним бізнесом.
Поліція Волині звертається до громадян, котрі виявлять факти відновлення роботи гральних закладів, невідкладно повідомляти про це поліцію за номером "102". 

Поліцейські також попереджають громадян про кримінальну відповідальність за організацію незаконного грального бізнесу. 

 Водночас у поліції попереджають, що не дадуть зачиненим закладам вночі знову розпочати роботу.

Як наголосив головний прокурор Волині Тарас Безрукий на оперативній нараді керівників правоохоронних органів Волині: "Ми всі будемо працювати злагоджено, аби побороти гральний бізнес. А якщо з’ясується, що хтось із правоохоронців причетний до кришування незаконних гральних закладів - реакція буде вкрай жорсткою. Жодних схем, пов’язаних з азартними іграми, в області не буде".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook