Чергова сесія Гіркополонківської сільради не обійшлася без дискусій з приводу
преміювання очільниці громади Ніни Симонович. Обранці вирішили, що голова отримуватиме заробітну плату з преміальними у сумі 25 тисяч гривень щомісячно.

Про це повідомив депутат Гіркополонківської громади.

Читайте також: Скомпрометована чиновниця від БПП втекла з 1-й сесії новоутвореної волинської ОТГ

Першочергово комісія з питань етики подала пропозицію – призначити голові премію у розмірі 150% посадового окладу, але депутати не підтримали це рішення. Після дискусій та кількох голосувань обранцям вдалося все ж таки дійти згоди і більшістю голосів вони затвердили щомісячне преміювання Ніни Симонович у розмірі 120% посадового окладу, що в загальному складатиме 25 тисяч гривень щомісячного доходу голови.

Разом з тим депутати на сесії не схвалили рішення про фінансування харчування дітей 1-4 класів, яке у 2018 році оплачувалося рівними частинами між батьками та сільською радою – 50/50. Цього ж року знижку на харчування мають лише пільгові категорії школярів.

Читайте також: Голова Гіркополонківської ОТГ і депутати від БПП наплювали на громаду через політичні ігри

Відтак у новоствореній громаді на премію керівнику гроші є, а на харчування школярам – немає. Лишається лиш сподіватись, що голова Гіркополонківської громади відпрацьовувтиме  свою зарплату на 100% і найближчим часом знайде ефективне рішення проблеми харчування дітям у молодших класах.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter