У Луцьку в тролейбуси не впускатимуть пенсіонерів; У Луцьку в квартирі знайшли тіло вбитого чоловіка; Втрата смаку та психічні розлади: волинський лікар описав основні симптоми COVID-19; У Луцьку біля автозаправки спецпризначенці затримали хабарника; Голова КДКА, якого звинувачують у дискредитації адвокатури Волині через видачу посвідчення Анатолію Матіосу, прокоментував скандал − такими були головні події Волині та Луцька у понеділок, 1 червня.

Читайте також: Повідомили, скільки лучан скористалось громадським транспортом в перші години роботи

У Луцьку в тролейбуси не впускатимуть пенсіонерів

У понеділок, 1 червня, громадський транспорт Луцька повернувся на роботу після двомісячної перерви.

На маршрути вийшли 135 автобусів і 32 тролейбуси, розповів директор КП "Луцьке підприємство електротранспорту" Володимир Пуц.

З його слів, тролейбуси після кожного оборотного рейсу будуть проходити дезінфекцію. У місті є декілька локацій для таких процедур: на ДПЗ, Вересневому, Цукровому заводі, Київському майдані та КРЗ.

Для пасажирів діятимуть свої правила. Одночасна кількість людей в салоні має відповідати кількості сидячих місць. Проїзд стане можливим тільки за наявності маски.

А за рекомендацією Кабміну, в громадський транспорт не впускатимуть пенсіонерів "за 60" – як групу ризику.

Читайте також: На Волині проводитимуть дослідження на антитіла до коронавірусу

У Луцьку в квартирі знайшли тіло вбитого чоловіка

У Луцьку поліція оперативно розкрила умисне вбивство: підозрюваному загрожу 15 років позбавлення волі.

Зловмисника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення затриманому підозри та обрання міри запобіжного заходу.

Учора, в квартирі за місцем проживання в обласному центрі Волині, виявили мертвим 43-річного лучанина. На його тілі були видимі тілесні ушкодження, що свідчило про насильницьку смерть постраждалого.

На місце виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці провели детальний огляд місця події, тіло направили на проведення судово-медичної експертизи.

За фактом умисного вбивства відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України.

У рамках досудового розслідування оперативники у співпраці із слідчими встановили, що до вчинення кримінального правопорушення причетний раніше судимий 30-річний уродженець Дніпропетровської області, котрий тимчасово проживав у Луцьку.

Його затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Після оголошення затриманому підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, зловмисникові обиратимуть міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає до п’ятнадцяти років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Читайте також:  Вилучили сокиру та сапу: волинянин жорстоко вбив свою співмешканку

Втрата смаку та психічні розлади: волинський лікар описав основні симптоми COVID-19

Завідувач відділення пульмонології Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко на своїй сторінці у Facebook з власного досвіду розповів про основні клінічні прояви COVID-19.

"Помітив, що одним з основних клінічних проявів COVID-19 – це клініка ураження нервової системи у вигляді аносмії з втратою смаку, полінейропатії, та психічних розладів у вигляді депресії, ейфорії, безсоння, різкого зміни настрою з агресією, іноді психомоторне збудженням на фоні важкої гіпоксії",  пише медик.

За його словами клінічні прояви захворювання в період пандемії COVID-19 у вигляді тріади: кашель з задишкою, аносмія з втратою смаку, гастроінтестинальні розлади з діареєю на фоні загального нездужання говорить про те, що у пацієнта коронавірусна інфекція.

Читайте також: На Волині за добу зросла кількість інфікованих коронавірусом: ситуація у районах області

У Луцьку біля автозаправки спецпризначенці затримали хабарника

У Луцьку на вулиці Конякіна, поблизу автозаправки WOG, спецпризначенці затримали хабарника.

У секторі комунікації Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України повідомили, що заходи, в межах яких тривало затримання, спрямовані на викриття осіб, що причетні до вимагання та отримання неправомірної вигоди. Ці особи причетні до лісової сфери.

Один з фігурантів затримання – Микола Зайчук, який раніше працював помічником лісничого Ківерцівського лісгоспу. Утім, згідно з його декларацією, 12 травня звільнений.

На місці події працювали представники Державного бюро розслідувань та Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції міста Київ.

Правопорядок під час спецоперації забезпечували співробітники спецпідрозділу місцевого "КОРДу".

Читайте також: У Луцьку на пішохідному переході автомобіль збив жінку, потерпілу госпіталізували (фото)

Голова КДКА, якого звинувачують у дискредитації адвокатури Волині через видачу посвідчення Анатолію Матіосу, прокоментував скандал

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Волинської області прокоментувала видачу адвокатського посвідчення колишньому головному військовому прокурору України – Анатолію Матіосу.

Комісія зазначила, що дійсно Анатолій Матіос складав іспит та проходив стажування у Волинській області. Як зазначив голова відомства комісія перевіряє лише рівень фахової підготовленості особи, яка хоче стати адвокатом, а доброчесність та особисті якості комісія не перевіряє.

Колишній головний військовий прокурор Анатолій Матіос та група його прокурорів стали адвокатами15 травня в один день Рада Адвокатів Волині видала посвідчення адвоката не лише Анатолію Матіосу, а ще чотирнадцятьом колишнім прокурорам. Більшість з яких, як і Матіос ніякого відношення до Волинської області не мають.

У зв ’язку з цим постало питання, чому всі колишні прокурори прийшли на Волинь отримувати посвідчення адвокатів, а не за місцем постійної діяльності та проживання?

Пізніше голова НААУ Лідія Ізовітова створила робочу групуз перевірки процедури отримання права на зайняття адвокатською діяльністю екс-головним військовим прокурором Анатолієм Матіосом та його підлеглими.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook