Троє дітей у лікарні: на Волині сім'я отруїлася газом, У Волинському виші з'явиться ще одна нова спеціальність, Молодий волинянин помер в Ізраїлі (фото), У Луцьку курсуватимуть 29 сучасних тролейбусів – такими були головні новини Волині 10 травня.

Читайте також: Як подати документи на субсидію у Луцьку без черг? Інструкція

Троє дітей у лікарні: на Волині сім'я отруїлася газом

У Ківерцях сім’я отруїлась природним газом.

Трагедія трапилась 10 травня після 18 години.

Сім’я із двох дорослих та трьох дітей отруїлась газом.

Дорослих госпіталізували у міську клінічну лікарню, а дітей – у Волинську обласну дитячу.

Як стало відомо згодом, батьки від госпіталізації відмовились, їхній 16-річний син перебуває у відділенні лікарні, а дочки 12 та 14 років – у реанімації.

У Волинському виші з'явиться ще одна нова спеціальність

У Волинському національному університеті започатковують спеціальність «Дизайн»  для першого (бакалаврського) рівня вищої освіти вступників 2021 року.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні вченої ради вишу 28 квітня 2021 року.

Уже 7 травня конкурсна пропозиція з’явилась в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО), кажуть в університеті.  

Читайте також: У Луцьку хочуть змінити схему проїзду на одному із перехресть

Для зарахування на спеціальність «Дизайн» у Волинський національний університет імені Лесі Українки абітурієнтам достатньо буде надати сертифікати зі ЗНО. Зокрема йдеться про такі предмети, як:

– українська мова і література;

– математика;

– іноземна мова, або історія України, або біологія, або географія, або фізика, або хімія (на вибір).  

У випадку вступу після коледжу на базі диплома молодшого спеціаліста потрібно подати сертифікат ЗНО (українська мова і література, математика, а також іноземна мова, або історія України, або біологія, або географія, або фізика, або хімія – на вибір). Крім того, необхідно пройти фахове випробування (творчий іспит).      

Молодий волинянин помер в Ізраїлі (фото)

В Ізраїлі помер молодий волинянин, який тривалий час боровся із онкозахворюванням.

«Хочу звернутися до усіх небайдужих за допомогою, хто можливо знав Мусія Сергія, який хворів на рак. Сьогодні (9 травня - ред.) Сергія не стало. Помер він у Ізраїлі і на транспортування тіла необхідно 5000$, сім'я таких коштів не має. Хто може допоможіть зібрати кошти.

Номер картки дружини Сергія приват 5168 7554 5810 3047 Мусій Люба», – йдеться у повідомленні.

У Луцьку курсуватимуть 29 сучасних тролейбусів

В Луцьку вже курсують перші десять сучасних комфортних тролейбусів. В них є кондиціонери, порти для зарядки мобільних пристроїв, доступ до інтернету. Тролейбуси оснащені пандусами та мають низьку підлогу, що дуже зручно для людей похилого віку, людей з інвалідністю та пасажирів з дитячими візочками.

Всього таких тролейбусів в Луцьку буде 29 загальною вартістю 4,36 мільйони євро. Планується, що Луцьк отримає всю партію до кінця серпня 2021 року. Її придбають в межах проекту «Міський громадський транспорт України» за кредитні кошти «European Investment Bank». Проект є рамковим кредитом ЄІБ на 200 мільйонів євро для фінансування громадського транспорту в 11-ти містах України.

Читайте також: У Луцьку – аварія: зіткнулись два авто (фото)

Разом з тролейбусами Луцьк також отримає запасні частини та витратні матеріалами, а також набір обладнання та інструментів для обслуговування, ремонту та пов’язаних із цим послуг.

Важливо, що тролейбуси здебільшого виготовляють українські виробники за європейськими вимогами до сучасного міського громадського транспорту. У випадку Луцька – це дочірнє підприємство «Автоскладальний завод № 1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

Для міста – це не лише нові сучасні тролейбуси, це прояв європейських цінностей, зокрема, поваги до людської гідності, рівності і поваги до прав людини, особливо маломобільних категорій жителів Луцька і Волині. Коли пересуваєшся містом таким тролейбусом з кондиціонером у літню спеку на комфортному сидінні, то Луцьк мало чим відрізняється в цьому від Барселони чи Варшави.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook