У Луцьку буде діяти Центр вакцинації населення від COVID-19, У Луцьку відкрилося Почесне консульство Литви (фото), У Луцьку перекриють ще декілька вулиць через ремонт проспекту Волі, Повідомили, коли у Луцьку відновлять гаряче водопостачання, Волинську митницю очолить колишній СБУшник: що про нього відомо (відео) – такими були головні новини Волині 11 червня.

Читайте також: У місті на Волині мотоцикліст збив велосипедистку

У Луцьку буде діяти Центр вакцинації населення від COVID-19

З 12 червня у Луцьку розпочинає роботу центр вакцинації населення проти COVID-19.

Луцький центр вакцинації населення проти COVID-19 діятиме на базі спортивного комплексу Волинського національного університету імені Лесі Українки за адресою: м. Луцьк, проспект Президента Грушевського, 2б, з режимом роботи у вихідні дні (субота-неділя з 10.00 год. до 16.00 год.).

Щеплення проводитимуть бригади з вакцинації вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech.

Аби вакцинуватися у цьому центрі, необхідно записатися до листа очікування у додатку «Дія», через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я України, або у свого сімейного лікаря. Попередньо записані особи будуть запрошені медичними працівниками через телефонний зв’язок. У черзі пріоритет надаватимуть людям старшого віку.

Читайте також: У Старому місті Луцька перекрили рух транспорту

Окрім цього, запрошуються мешканці Луцької міської територіальної громади, які виявили бажання вакцинуватись. Із собою мати паспорт та ідентифікаційний код.

У Луцьку відкрилося Почесне консульство Литви (фото)

Почесне консульство Литовської Республіки у місті Луцьку урочисто відкрило свої двері 11 червня.

Дипломатична установа знаходиться на вулиці Словацького, 12, у центрі міста.

На її відкриття завітали високопосадовці Литовської Республіки на чолі з Віце-спікером Сейму Паулюсом Саударгасом та Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарасом Сарапінасом, народні депутати України, почесні консули з Польщі та Чехії, Луцький міський голова Ігор Поліщук та його заступник Ірина Чебелюк, а також представники обласної влади.

Ігор Поліщук привітав усіх з відкриттям Почесного консульства Литовської Республіки у місті Луцьку та побажав Почесному консулу Литовської Республіки у Волинській області Сергію Мартиняку успішної та плідної роботи.

«Луцьк зажди був успішним у питаннях міжнародної діяльності. У Литві ми маємо міста-партнери, з якими успішно співпрацюємо. Я сподіваюся, що з відкриттям Почесного консульства ця співпраця буде лише поглиблюватися, ставати активнішою та приноситиме ще більше результатів. З Литовською Республікою ми тісно поєднані історією та культурою, а тепер, я сподіваюсь, ми будемо поєднані й гарними інвестиційними проєктами, які будуть спрямовані на те, щоб наші міста розвивались, ставали успішними та прогресували», – зазначив Луцький міський голова.

Читайте також: У Луцьку знайшли трьох малолітніх дітей, які самі вночі прямували до дідуся

Відвідати Почесне консульство Литовської республіки у місті Луцьку можна з понеділка по п’ятницю з 10-ї до 13-ї години, а за попереднім записом у ці ж дні, щоправда з 14-ї до 17-ї години.

У Луцьку перекриють ще декілька вулиць через ремонт проспекту Волі

У Луцьку через реконструкцію центрального проспекту перекриють шість ділянок дороги для транспорту на ділянці від вулиці Шопена до Київського майдану. 

У зв’язку із виконанням капітального ремонту і до завершення робіт буде перекрито рух транспорту проспектом Волі на ділянці від вулиці Шопена до Київського майдану.

Перекриють ділянки від вулиці Шопена до вулиці Вавилова, від вулиці Шопена до вулиці Сенатора, від вулиці Шопена до вулиці Чехова, від вулиці Вавилова до Київського майдану, від вулиці Шопена до з'їзду між будинками № 52 та № 54 з проспекту Волі на вулицю Глушець, від з'їзду між будинками № 52 та № 54 з проспекту Волі на вулицю Глушець до Київського майдану.

Проїзд автотранспорту буде заборонений до завершення робіт.

Повідомили, коли у Луцьку відновлять гаряче водопостачання

У Луцьку з 15 червня відновлюють гаряче водопостачання.

Минулого місяця гаряче водопостачання було припинене у зв’язку з тим, що Кабмін не продовжив режим покладання спеціальних обов’язків на компанію «Нафтогаз», що забезпечувало нормальне функціонування тепло генеруючих підприємств.

Читайте також: На Волині п'яний водій скоїв аварію: серед постраждалих – вагітна

«Після цього було проведено низку перемовин, ми як Луцька міська рада та багато інших органів місцевого самоврядування зверталися і до Кабміну, і до президента, і до Верховної Ради з проханням повпливати на ситуацію, яка була дійсно загрозлива. І не тільки питання постачання гарячої води було під загрозою, а й підготовка до наступного опалювального сезону. Було досягнено домовленостей про продаж газу компанії «Нафтогаз» за 7 400 грн за куб без передоплати, однак компанія цих умов не дотрималась, через що і виникла затримка і відновленням гарячого водопостачання», – повідомив мер Луцька.

Волинську митницю очолить колишній СБУшник: що про нього відомо (відео)

В Україні конкурс на посади начальників митниць уже завершено. Начальником Волинської митниці призначили такого собі Артема Гузя. До ешелону митників столичний чиновник відношення, схоже, не мав. А от до Служби безпеки – неабияке. І що цікаво: колишні СБУшники осядуть не лише на Волинській митниці. Вони очолять найбільш «перспективні» ворота українських кордонів.

Те, що нині відбувається в українській держмитслужбі, на перший погляд, зрозуміти годі. Реальні кадрові «чистки», чи просто переділ влади? Ціла низка українських митниць отримала нових начальників. Але головний митник країни Павло Рябікін «чистками» це не називає. Каже, що йдеться про кадрове перезавантаження митниці. Мовляв, переважна частка нових облич в корупції не забруднені. Втім, що цікаво: чимало нових очільників митниць – колишні СБУшники. Зі Служби безпеки в митну справу перейшли начальники Київської, Львівської, Закарпатської і в тому числі Волинської митниць. Невже співпадіння?

3 червня відбувся остаточний етап конкурсу – співбесіда голови Держмитслужби України Павла Рябікіна із претендентами на посади начальників митниць. Після співбесіди крісло очільника Волинської митниці перейшло до такого собі Артема Ігоровича Гузя. Цікаво, що Артем Гузь одночасно претендував ще й на посаду начальника Львівської митниці.

Читайте також: У громаді на Волині оголосили 3 дні жалоби за трагічно загиблою на Донбасі 22-річною військовою

Інформації про нього не так вже й багато. Воно й не дивно, робота в СБУ публічності не передбачає. Як і відкритих декларацій. Щоправда останнім часом Артем Гузь заробляв на життя у фіскальній службі – на керівній посаді в Головному управлінні протидії економічних правопорушень ДФС України. Перед звільненням подав в НАЗК декларацію. У ній вказано, що має дружину та сина. Декларує і 4 квартири. Одна в Києві у спільній власності з батьками, інша теж у Києві, але спільна власність дружини та ЇЇ батьків. І вже третя квартира на 72 квадрати у столиці, але теж у власності дружини. Житло в Черкасах новоспечений волинський митник орендує. Якщо вірити декларації, то йому належить хіба що 12 соток землі у Київській області. Бо ж навіть автівки власної не має. Користується машиною тестя. Знову ж таки: якщо вірити декларації.

Щодо доходів Артема Гузя, то торік задекларував 279 тисяч гривень зарплати в СБУ. А от у фіскальній службі заробив куди менше – 84 тисячі гривень. Попри те, що державний чиновник – підпрацьовував ще й приватних фірмах. В агентстві з працевлаштування і фірмі, що торгує лісовими та будівельними матеріалами.

А от дружина виявилась ну просто акулою бізнесу. Перебуваючи у відпустці по догляду за дитиною, заробила майже мільйон гривень. У цьому сімействі грошові активи має навіть маленький син. Готівкою та на рахунках у банку накопичили понад 40 тисяч доларів та більше мільйона гривень.

Коли ж на Волині офіційно представлять нового очільника митниці наразі невідомо. Між тим в деяких телеграм каналах з’явилась інформація про те, що невдовзі і головного митника країни теж можуть замінити. Ніби то вже з початку липня збираються оголосити конкурс на посаду глави Держмитслужби.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook