Кандидат на посаду мера Луцька від "Слуги народу" обкрадає лучан, викачуючи із місцевих ОСББ мільйони; У місті на Волині на вулиці виявили тіло чоловіка; Перебігав дорогу: на Волині автомобіль на смерть збив молодого хлопця; Скандальний ректор ЛНТУ Савчук систематично порушував закон; На Волині вантажівка роздушила жінку; Голова РДА на Волині захворів на коронавірус; Нові карантинні зони: як поділили Волинь; Стало відомо, чи Лесин виш йде на дистанційне навчання; Луцький медичний заклад пішов на карантин через коронавірус; Вулицями Луцька розгулював психічнохворий чоловік з ножем, який завдав собі смертельних поранень; На Волині продовжує зростати кількість хворих пневмонією – такими були головні новини Волині 12 жовтня.

Читайте також: У районі на Волині ще два класи пішли на самоізоляцію через коронавірус

Кандидат на посаду мера Луцька від "Слуги народу" обкрадає лучан, викачуючи із місцевих ОСББ мільйони

Роман Бондарук, який прагне стати Луцьким міським головою, вже кілька років разом з компаньйонами обкрадає лучан. Схема заробітку, яку вони налагодили, діє в місті вже з десяток років. Свої капітали кандидат від "Слуги народу" нарощує завдяки тому, що переконує голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків купувати енергоощадне обладнання та матеріали (ІТП, утеплення) у своїх фірм втридорога.

Намагаючись прибрати до рук ОСББ міста, Роман Бондарук і компанія понастворювали організацій, які самі ж і очолили. Та виявилося, що жителям міста реальної помочі від них нема. А ось заробляти на лучанах їм таки вдається. Схема доволі проста: ОСББ, підконтрольні Бондаруку, замовляють обладнання, матеріали та роботу у своїх фірм, які виставляють на порядок вищі ціни, ніж є на ринку. Різницю між справжньою вартістю і сплаченими коштами ділять між зацікавленими сторонами, та й по всьому.

У місті на Волині на вулиці виявили тіло чоловіка

Зранку 12 жовтня в Нововолинську на мікрорайоні Шахтарському на лавці неподалік ринку виявили тіло 47-річного чоловіка.

На місце свідки викликали "швидку". Розповідають, що чоловік зловживав алкогольними напоями.

Як уточнили в Нововолинському відділенні поліції, на місце події виїздила слідчо-оперативна група.

Читайте також: Повідомили, коли у Луцьку запустять опалювальний сезон

Перебігав дорогу: на Волині автомобіль на смерть збив молодого хлопця

На Волині сталася смертельна дорожньо-транспортна пригода, у якій загинув молодий хлопець. Інформацію підтвердили у слідчому управлінні ГУНП у Волинській області.

Як зазначає видання, аварія сталася 9 жовтня на дорозі Луцьк-Любешів поблизу села Нові Червища Камінь-Каширського району.

Як стало відомо, автомобіль Peugeot Partner на смерть збив хлопця, що вийшов з автобуса і перебігав дорогу.

Скандальний ректор ЛНТУ Савчук систематично порушував закон (документ)

Попри те, що нинішній виконувач обов’язків ректора ЛНТУ Петро Савчук повсякчас хвалиться своїми здобутками, аудитори встановили системні порушення вимог законодавства в управлінській діяльності, організації освітнього процесу, використанні кадрового потенціалу. Зокрема, виявилося, що чимало порушень стосувалося зарахування навантаження на викладачів. Працівники згідно з розкладом проводили одну кількість занять, а в індивідуальних планах їм вказували іншу кількість – меншу. Крім того, на деяких кафедрах керівників призначали всупереч вимогам законодавства.

Державна служба якості освіти перевірила Луцький національний технічний університет на прохання голови наглядової ради університету, волинського народного депутата Степана Івахіва. Перевірка відбувалася з 6 по 8 жовтня.

Нагадаємо, нардеп звертався до Міністра освіти з проханням відсторонити Петра Савчука з посади виконувача обов’язків ректора на час виборів очільника університету.

На Волині вантажівка роздушила жінку

На Волині під колеса вантажівки потрапила жінка. Впродовж тижня на дорогах Любомльського району трапилась 3 дорожньо-транспортних пригод, з яких 1 з потерпілими.

Так, 5 жовтня близько 06:25 год. на автомобільній дорозі "М-07" сполученням "Київ-Варшава" з МАПП "Ягодин" в напрямку м. Ковель поблизу АЗС "SHEL" 57-ми річний водій автомобіля "Івеко" здійснив наїзд на 72-о річну жительку с. Вишнів, яка раптово вибігла на проїжджу частину дороги.

Читайте також: BMW "вискочило" на тротуар: у Луцьку зіткнулись три автівки (фото)

Голова РДА на Волині захворів на коронавірус

Голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь захворів на коронавірусну хворобу. Про це він повідомив на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Ніхто з нас не застрахований від хвороб. Так склалося, що я зіштовхнувся з вірусом COVID-19 − отримав позитивний тест. На жаль, зовсім невчасно для мене як кандидата на посаду Нововолинського міського голови та людини, що звикла бути завжди в активній позиції і серед людей.

Нові карантинні зони: як поділили Волинь

З понеділка, 12 жовтня, в Україні почало діяти нове зонування – карантинні обмеження в низці районів та населених пунктів. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Так, до "червоної" зони потрапили два міста – Суми та Канів Черкаської області.

До "помаранчевого" рівня епідемічної небезпеки віднесено 188 адміністративних одиниць, що на 62 більше, ніж минулого тижня. Зокрема, до "помаранчевої" зони потрапили 17 обласних центрів – Вінниця, Луцьк, Дніпро, Житомир, Ужгород, Івано-Франківськ, Львів, Миколаїв, Одеса, Полтава, Рівне, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Черкаси, Чернівці, Чернігів та місто Київ.

Читайте також: Автотроща на Волині: від удару автомобіль злетів у кювет, інший – в'їхав в електроопору (фото/відео)

Стало відомо, чи Лесин виш йде на дистанційне навчання

Незважаючи на заяву Міністерства освіти і науки України про переведення вищих навчальних закладів на дистанційне навчання, Волинський національний університет імені Лесі Українки продовжує працювати у звичному режимі. Про це заявив ректор вишу Анатолій Цьось.

Анатолій Цьось повідомив, що наразі немає офіційного наказу перевести університет в режим дистанційного навчання. Тому навчальний заклад продовжує працювати у звичному режимі.

Лише факультету іноземної філології доведеться відбути ще один тиждень карантину через ситуацію із поширенням коронавірусу.

Луцький медичний заклад пішов на карантин через коронавірус (відео)

У Волинському обласному Центрі з профілактики та боротьби зі СНІДом упродовж тижня не прийматимуть відвідувачів та не робитимуть ІФА-тести на коронавірус. Про це розповіла вірусолог медустанови Алла Кінах.

Коронавірусну інфекцію виявили в одного з лаборантів Центру СНІДу.

"Ми мусимо припинити ці дослідження і в себе в центрі провести відповідні дії та закритися на карантин на тиждень, щоб зупинити поширення інфекції серед працівників", – розповіла Алла Кінах. Зі слів вірусологині, якщо за тиждень ніхто з працівників медичного закладу не захворіє, то дослідження з наступного тижня відновлять.

Читайте також: На Волині п'яний чоловік побив поліцейських

Вулицями Луцька розгулював психічнохворий чоловік з ножем, який завдав собі смертельних поранень

Вулицями Луцька в суботу, 10 жовтня, близько 22.30 розгулював психічнохворий чоловік із ножем. Про це Інформаційному ресурсу "Під Прицілом" стало відомо з власних джерел.

Очевидці, які перебували у центрі міста і помітили зброю у руках чоловіка, викликали на місце події патрульну поліцію, працівники якої, з незрозумілих причин не затримували і відпустили чоловіка. Згодом його помітили прямуючого у район вулиці Стрілецька.

Близько опівночі, психічнохворого з ножем помітили на камерах спостереження в районі Вишкова – на вулиці Героїв УПА, той рухався у напрямку річки Стир. Близько 2 ночі чоловіка знову помітили, але уже із кровоточивими ранами в області серця. 

На Волині продовжує зростати кількість хворих пневмонією

На території Волинської області ситуація з коронавірусом залишається напруженою. Окрім кількості інфікувань, зросла й кількість летальних випадків. За словами головного санітарного лікаря Волинської області Наталії Янко, летальність випадків від початку пандемії на Волині становить 201 особа. Про це інформує  Волинська ОДА.

За останню добу померло 5 осіб. Летальність зберігається на стабільно-високому рівні і перевищує середній державний показник. У Волинській області він становить – 2,1, в той час як по Україні – 1,9. Кількість померлих від коронавірусної інфекції у жовтні 2020 року збільшилася на 26% від тих, які зареєстровано у вересні. Від початку жовтня уже зареєстровано 31 випадок смерті і цей показник продовжує рости.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook