Катували праскою та топили у ванні: у Луцьку судять банду злочинців, які орудували на Волині; На Волині перекинулась вантажівка з торфобрикетом, водій – втік; Нардеп від Волині успішно переплив озеро протяжністю майже три кілометри; У місті на Волині велосипедист потрапив під колеса автівки; На Волині затримали автівку з цигарками на півмільйона гривень; На Волині знайдено 500-річну ікону з авторським підписом Тараса Шевченка − такими були головні новини Волині та Луцька у п'ятницю, 11 жовтня.

Читайте також: На Волині студентка пограбувала бабусю своєї подруги

Катували праскою та топили у ванні: у Луцьку судять банду злочинців, які орудували на Волині

Поки чоловіка топили у ванні, його дружину мордували у спальні. Стали відомі нові подробиці із серії пограбувань, які скоювала банда злочинців у різних областях, в тому числі і у Волинській.

На лаві підсудних 6 чоловіків, троє на суд привозять у наручниках, а троє приходять самі, бо мають запобіжний захід - домашній арешт.

Підсудним інкримінують організовану злочинну групу, яка їздила по Україні і грабувала будинки. При цьому власників помешкань катували праскою, топили у ваннах, били та погрожували убивством.

У Луцьку п'яний чоловік погрожував підірвати гранату в дворі житлового будинку (фото)

У Луцьку, на вулиці Шота Руставелі, чоловік погрожував підірвати гранату у дворі житлового будинку. Інцидент стався в обідню пору 12 жовтня, повідомили очевидці пригоди.

З їхніх слів, чоловік погрожував кинути гранату серед двору, де у той час перебувала значна кількість людей, в тому числі дітей.

На виклик одразу прибуло декілька автомобілів поліції та "швидкої".

Як розповів у коментарі ІА Волиньскі Новини начальник міськвідділу поліції Олег Кічук, який був присутнім на місці інциденту, чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. Затримати чоловіка вдалося на балконі власної квартири, куди він тікав від правоохоронців. При затриманні він отримав незначні ушкодження, порізи від скла.

Читайте також: Помста за голубів: на Волині містяни підозрюють сусіда у вбивстві котів

На Волині перекинулась вантажівка з торфобрикетом, водій – втік

12 жовтня на виїзді з Володимира-Волинського в напрямку Устилуга на кільці перекинулась вантажівка "Івеко", завантажена торфобрикетом.

Водій з місця події втік. На місці події працює поліція, встановлюються деталі автопригоди.

Як зазначають правоохоронці, “водій не вписався в поворот”, ймовірно, перевищив швидкість. Вантажівка зазнала механічних пошкоджень, вибите лобове скло.

Нардеп від Волині успішно переплив озеро протяжністю майже три кілометри

Дистанцію на озері Білому, що в Любешівському районі біля Білоруського кордону протяжністю 2,8 кілометра, він "підкорив" за 1 годину 20 хвилин. Разом із парламентарем стартував лучанин Дмитро Гарматюк. 

Зібралися плавці на березі озера Волянське, що в селі Хабарище Ратнівського району. Спочатку відстань у 4,5 кілометра вони подолали човном через Хабарищанський канал до Білого озера, його східного берега, – повідомляє пресслужба нардепа.

Старт запливу розпочався звідти о 12.10. До чоловіків приєднався ще один плавець з Володимира-Волинського. Дмитро пройшов із ними лише половину дистанції. Фінішував Ігор Гузь із Сергієм о 13.30.

У місті на Волині велосипедист потрапив під колеса автівки

12-го жовтня близько 16:00 у Володимирі-Волинському трапилася дорожньо-транспортна пригода. 

На вулиці Ковельській зіткнувся велосипед з автомобілем Рено.

На місці працювала поліція.

Читайте також: Восьмирічному волинянину, в якого виявили страшну хворобу, терміново потрібна допомога

На Волині затримали автівку з цигарками на півмільйона гривень

На Волині правоохоронці затримали контрафактні цигарки вартістю близько пів мільйона гривень.

У Ковелі в ході реалізації інформації щодо можливої доставки в населені пункти Волині контрафактних тютюнових виробів, незаконно виготовлених на території України, які в подальшому мали переміщатися до Польщі, правоохоронці зупинили автомобіль "Фольксваген" української реєстрації, яким керував наш співвітчизник.

На Волині знайдено 500-річну ікону з авторським підписом Тараса Шевченка

Ікону Божої Матері у волинському селі Секунь відновив Тарас Шевченко, але правда це чи легенда, ніхто не перевіряв, – розповідає шевченкознавець, письменник, завідувач кафедри журналістики Національного педагогічного університету імені Драгоманова Віктор Жадько. 

Результати перевершили найсміливіші очікування, зауважує наковець:

"У Секуні (це село у Старовижівському районі Волинської області) місцевий священик повів мене до старовинної Іовської каплиці (знаходиться на цвинтарі), щоб показати старовинну ікону Божої Матері, яка мене цікавила, – продовжує Віктор Жадько. – Виявилось, піп не знав легенду про те, що Тарас Григорович реставрував цей образ та надав йому вигляд ікони. Але я про це читав у книгах і статтях. Скажімо, шевченкознавець Петро Жур 1979 року записав розмову з 86-літнім Мефодієм Рижком, який згадував: "Дід Іван розповідав, що в їхнє село приїжджав разом із членами пізнавальної експедиції поет Тарас Шевченко, малював церкву, не нинішню, збудовану пізніше, та ікону".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook