На Волині чоловік вбив свого товариша, Луцьку лікарню планують об'єднати із ФАПами та поліклініками, Волинь отримала першу партію китайської вакцини CoronaVac, Не знає як потрапив туди: просять впізнати волинянина, який опинився в Польщі (фото), Вірус є чудотворним, а ви – від сатани: у Луцьку неадекватний чоловік вчинив скандал у супермаркеті через маску (фото) – такими були головні новини Волині 13 квітня.

Читайте також: Чому область Волинська, а обласний центр – Луцьк

На Волині чоловік вбив свого товариша

Поліцейські затримали волинянина за скоєння умисного вбивстваНа обличчі вбитого – сліди крові. За інформацією селян, у будинку, де сталася трагедія, нерідко пиячили.

Слідчі ГУНП у Волинській області спільно із співробітниками відділення поліції №1 (м.Ківерці) Луцького району протягом декількох годин встановили та затримали чоловіка, який  у селі Дерно на Ківерцівщині скоїв вбивство 48-річного волинянина. Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Учора вранці до поліції зателефонував житель села Дерно та повідомив, що в будинку по вулиці Першотравневій виявив тіло чоловіка. На місце негайно виїхала слідчо-оперативна група. Під час огляду на ньому виявили тілесні ушкодження. Тіло направили для проведення судово-медичної експертизи.

Поліцейські, провівши ряд слідчо-оперативних заходів, встановили, що  54-річний місцевий житель побив 48-річного потерпілого. Чоловік від отриманих травм помер.

Читайте також: У місті на Волині дитсадок закриють на карантин

Слідчі слідчого управління ГУНП у Волинській області зловмисника затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри у скоєному злочині та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.  

Триває досудове слідство, під час якого з’ясують причини та обставини скоєння злочину.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Луцьку лікарню планують об'єднати із ФАПами та поліклініками

У Луцьку планують створити територіальне медичне об'єднання, до якого увійдуть міська лікарня, центри первинної медичної допомоги, а також амбулаторії і ФАПи територіальної громади.

"Подаю проект рішення про створення Луцького територіального медичного об'єднання, яке об'єднає Луцьку міську клінічну лікарню, Луцькі центри первинної медичної допомоги, амбулаторії та ФАПи громади. Цей крок дасть можливість створити єдину та потужну структуру, надання послуг якою буде зручним та зрозумілим для пацієнта. Окрім того, внаслідок укрупнення структури підвищиться конкурентноздатність такого медичного об'єднання та з'явиться можливість зекономити кошти", – зазначив Ігор Поліщук.

Читайте також: Волинянин забив до смерті 6-річного хлопчика (деталі)

Також мер додав, що на черговій сесії розглянуть питання про реорганізацію штатної структури Луцької міської ради, внаслідок якого окремі структурні підрозділи будуть ліквідовані, окремі структурні підрозділи будуть оптимізовані та об'єднані. Внаслідок прийняття цього рішення буде скорочено 29 штатних одиниць, що дасть економію коштів міського бюджету понад 6 мільйонів гривень в рік.

Волинь отримала першу партію китайської вакцини CoronaVac

Волинська отримала першу партію китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac у кількості 2080 доз.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Роман Рудоквас розповів, що ця кількість доз розрахована на 1040 людей. Адже для формування імунітету (як і при щепленні вакциною AstraZeneca) також потрібно отримати дві дози. Вже завтра, 14 квітня, в області розпочнуть вакцинацію цим препаратом.

Першими щеплення проти COVID-19 отримають маломобільні групи населення, які не можуть самостійно прибути до стаціонарних пунктів щеплення. А також люди, які за ними доглядають.

Читайте також: Волинянин впав у кому у Німеччині, потрібна допомога (фото)

Також нею буде проводитися вакцинація освітян, залучених до ЗНО, та поліцейських.

Вакцинацію в області вакциною CoronaVac здійснюватимуть дві бригади – одна в Луцьку, друга – в Ковелі.

Не знає як потрапив туди: просять впізнати волинянина, який опинився в Польщі (фото)

Розшукують родичів волинянина, який опинився у Польщі без грошей, голодний та без телефону.

Чоловіка звати Денисюк Віталій, народився 24 червня 1978 року на Волині. Наразі знаходиться у місті Груєц, не знає як туди потрапив, без грошей, телефону, мокрий, голодний та босий.

«Можливо, хтось його знає або розшукує. Не будьмо байдужими», – йдеться у дописі.

Вірус є чудотворним, а ви – від сатани: у Луцьку неадекватний чоловік вчинив скандал у супермаркеті через маску (фото)

Сьогодні, 13 квітня, у Луцьку, на вулиці Ковельській, 68 в супермаркеті «АТБ» чоловік вчинив скандал через маску.

Так, чоловік не хотів одягати маску, в результаті чого його охорона вивела із магазину. Неадекват в свою чергу викликав поліцію, службу охорони супермаркету та намагався викликати слідчо-оперативну групу, бо його не пускають до магазину. 

Чоловік носить із собою Конституцію України, рішення суду, що нібито дозволяє тільки йому перебувати у громадських місцях без маски та позиціонує, що засоби індивідуального захисту людям не потрібні та вони вбивають людство.

Читайте також: У лікарні на Волині від ускладнень коронавірусу померли дві людини

Порушник заявляє, що коронавірус є «чудотворним», він «прийшов» до нас з космосу, його нічого не вб'є і заради нього ми живемо, а всі інші – сатаністи.

Також неадекват зазначив те, що поліцейські та охорона не виконують своїх обов'язків, та обмежують його права і маску він одягати не збирається. Чоловік намагався викликати слідчо-оперативну групу, бо нібито у цій ситуації є ознаки криміналу.

«Маски носять свинопаси», – заявив чоловік.

Поліцейські, котрі приїхали на виклик склали на чоловіка протокол на 170 гривень штрафу за те, що чоловік ходить без маски у громадських місцях.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook