На Волині офіційно пом'якшили карантин; У Луцьку трагічно загинув чоловік; Молоду волинянку жорстоко вбили у Польщі; На Волині продовжують виявляти хворих коронавірусом: за останню добу їх кількість зросла; У Луцьку біля прокуратури чоловік влаштував одиночний протест; У центрі Луцька тимчасово закрили стоматполіклініку − такими були головні події Волині та Луцька у середу 15 липня.

Читайте також: Випав з 13-го поверху: повідомили деталі трагедії на будівництві у Луцьку (фото, відео)

На Волині офіційно пом'якшили карантин

Регіональна комісія з питань з питань ТЕБ та НС, що відбулась під керівництвом голови ОДА Юрія Погуляйка сьогодні, 15 липня, ухвалила рішення про скасування деяких карантинних обмежень.

Сьогодні в смт Ратне відбулось виїзне засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де серед питань порядку денного розглянули питання епідемічної ситуації в області.

Зокрема, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко звернувся до головного санітарного лікаря області Наталії Янко з проханням озвучити показники захворюваності вцілому по області та окремо у кожному районі, аби врахувати це при ухваленні рішення.

Як повідомила Наталія Янко, упродовж останнього тижня в області спостерігається тенденція до зниження захворюваності. Так, показник динаміки випадків інфікування набув сталоі тенденції до зниження і на сьогодні складає мінус 22,6 % (при рекомендованому не більше +10 %). Кількість інфікувань за останній тиждень зменшилась на 30 %. Середній показник захворюваності в області зменшився до 28,3 на 100 тис. населення.

Відтак, за поданням головного санітарного лікаря області, враховуючи епідситуацію та постанову КМУ №588 від 8 липня 2020 року, члени комісії проголосували за деякі пом'якшення карантинних норм. Зокрема, дозволено пасажирські перевезення міжобласного, міжміського, приміського сполучення та відвідування дошкільних закладів. Окрім того, скасовано обмеження щодо роботи закладів розміщення (бази відпочинку, санаторії тощо). Однак, важливою умовою залишається обов'язкове дотриманням вимог, що встановлені головним санітарним лікарем України.

Також взято до виконання вимоги постанови КМУ №588 щодо пом'якшення карантинних вимог для розважальних закладів (нічних клубів), а також суб'єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування (кінотеатрів, ресторанів, кафе, барів тощо). Вищеперерахованим закладам дозволено працювати з 7.00 до 23.00.

"Усі ми розуміємо, що людям треба працювати, аби забезпечувати себе та утримувати сім’ї. Ми розуміємо, що хоче працювати на повну потужність бізнес, а люди, окрім роботи, повинні мати можливості для відпочинку та дозвілля, – зазначив голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко. – Разом із цим, пандемія ще триває, тому ми повинні навчитися жити в умовах карантину".

Читайте також: На Волині після тривалої реабілітації помер військовий полковник (фото)

У Луцьку трагічно загинув чоловік

У Луцьку сталася надзвичайна подія, під час якої загинув чоловік.

Як повідомили журналісту "Під Прицілом" у секторі комунікації поліції Волинської області, вчора, 14 липня, на будівництві на вулиці Рівненській загинув чоловік.

42 річний мешканець Ківерцівського району працював електромонтажником на одному із підприємств. 

Виконуючи відповідні роботи на будівлі житлового комплексу, чоловік зірвався з висоти. Внаслідок падіння чоловік отримав травми несумісні з життям.

Наразі триває досудове розслідуванні, під час якого будуть встановлені всі обставини трагічної події.

За цим фактом поліція внесла відомості в ЄРДР за ч.2 ст.272 ККУ. Йдеться про порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві, якщо це спричинило загибель людини.

Читайте також: На Волині трагічно загинув відомий лікар, засновник династії медиків

Молоду волинянку жорстоко вбили у Польщі, – ЗМІ

Стало відомо ім’я загиблої 14-го липня у Польщі уродженки Володимира-Волинського. Це Майя Ваколюк.

Нагадаємо, у польському місті Пулави Республіка Польща 45-річний громадянин Молдови вбив жительку Володимира-Волинського. Жінка та чоловік мешкали в одному будинку, працювали на заводі з переробки фруктів у гміні В’явольниця. Між ними виникла суперечка. Чоловік затяг жінку до будівлі й з ножем напав на неї. Попри всі зусилля лікарів, жінка померла у шпиталі.

Вбивці загрожує 25 років ув’язнення або довічне.

Розповідають, що жінка була енергійною, життєрадісною, щирою, працьовитою, світлою людиною, яку любили та поважали усі, хто її знав. Мала багато планів та майбутнє. Виховувала дворічного сина, якого любила понад усе на світі, і у якого незабаром день народження. На жаль, зустрічатиме його без мами.

Читайте також: Постійні скандали та бійки: стали відомі деталі жорстокого вбивства у Луцьку

На Волині продовжують виявляти хворих коронавірусом: за останню добу їх кількість зросла

За останню добу на Волині зареєстровано 37 нових випадків захворювання на COVID-19: м. Луцьк – 12, Луцький район – 5, Горохівський район – 10, Ківерцівський район – 4, Володимир-Волинський район – 3, Ковельський район – 1, м.Нововолинськ – 1, Іваничівський район – 1. Одужало за добу 160 осіб, в тому числі 7 дітей та 12 медичних працівників.

Загалом станом на 15 липня в області зареєстровано 3117 випадків COVID-19. Одужало 1841 особа. 74 випадки хвороби завершились летально.

За весь період спостереження коронавірусна хвороба виявлена:

м. Луцьк – 674 випадки, в т.ч. 14 летальних;

Луцький район – 234 випадки, в т.ч. 3 летальних;

Ковельський район – 383 випадки, в тому числі 11 летальних;

Ківерцівський район – 367 випадків, в т.ч. 10 летальних;

Камінь-Каширський район – 237 випадків, в т.ч. 9 летальних;

Волидимир-Волинський район – 244 випадки, в т.ч. 3 летальних;

м. Нововолинськ – 192 випадки, в т.ч. 8 летальних;

Іваничівський район – 56 випадків;

Ратнівський район – 156 випадків, в т.ч. 4 летальних;

Горохівський район – 127 випадків, в тому числі 1 летальний;

Маневицький район – 101 випадок, в тому числі 4 летальних;

Старовижівський район – 78 випадків, в т.ч. 2 летальних;

Любешівський район – 68 випадків, в тому числі 1 летальний;

Турійський район – 50 випадків, в тому числі 1 летальний;

Любомльський район – 43 випадки;

Рожищенський район – 39 випадків, в тому числі 2 летальних;

Локачинський район – 35 випадків;

Шацький район – 33 випадки, в тому числі 1 летальний.

Читайте також: На Волині неповнолітній юнак викрав автомобіль

У Луцьку біля прокуратури чоловік влаштував одиночний протест

У Луцьку біля будівлі прокуратури Волинської області чоловік влаштував самотній пікет. Протестуючий виступає проти діяльності Державної виконавчої служби на Волині. Журналіст Віктор Папко  опублікував коментар чоловіка з приводу пікету.

Євген Шаповаленко родом з міста Кам'янець-Подільський і протестує він проти блокування роботи громадян. За його словами, частиною цієї системи є Державна виконавча служба. Адже, уже близько року у виконавчій службі знаходиться провадження, яке там не можуть закрити.

"Купив мікроавтобус у людини, яка колись мала проблеми з конфіскацією сиру. Відбувся суд, він заплатив штраф, а цей сир далі лежить. Виконавча служба не закриває провадження, а я не можу придбаний автомобіль переоформити на себе", – розповів чоловік. 

Євген обіцяє, поки провадження не закриють, він звідти не поїде, а якщо не буде якихось дій, то оголошуватиме голодування. 

Читайте також: У Луцьку демонтують низку кіосків, гаражів та павільйонів (адреси)

У центрі Луцька тимчасово закрили стоматполіклініку

У корпусі комунального підприємства "Луцька міська клінічна стоматологічна поліклініка", що знаходиться на вулиці Степана Бандери, 6, тимчасово не приймають пацієнтів.

Повідомляють, призупинення прийому відвідувачів пов'язане із виробничою необхідністю та проведенням дезінфекційних заходів в період оголошеного карантину.

Робота закладу призупинена до 20 липня 2020 року.

У випадку звернення у плановому порядку пропонують підтримувати зв’язок з лікарем-куратором у телефонному режимі.

Пацієнтам з гострим болем та для проведення рентгенологічного обстеження пропонують звертатись за медичною допомогою в корпус поліклініки за адресою: м. Луцьк, пр. Волі, 39.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook