"Тролінг – фуфло": луцькі базарники спалилися відео-зверненням "муніципала" (відео), На Волині посадовиця привласнила кругленьку суму держпідприємства, "Чорні лелеки летіли з Афгану": у Луцьку вшанували учасників війни в Афганістані (фоторепортаж), Нападав на жінок з ножем: на Волині затримали грабіжника, який може бути причетним до зґвалтування (фото), Молода волинянка потрапила у моторошну аварію у Рівному (фото) – такими були головні новини Волині 15 лютого.

Читайте також: На Волині померла онкохвора вчителька (фото)

"Тролінг – фуфло": луцькі базарники спалилися відео-зверненням "муніципала" (відео)

Працівники Старого ринку опублікували провокуюче відео, на якому нібито муніципал розказує про те, як працівників департаменту, шантажуючи, змушують демонтовувати ринок.

"Я інспектор муніципальної варти Луцької міської ради звертаюсь до лучан, особливо до підприємців Старого ринку. Більшість інспекторів муніципальної варти беруть участь в демонтажі забору Старого ринку і взагалі у всіх подіях, пов'язаних зі Старим базаром. Під шаленим моральним тиском директора департаменту Юлії Сиротинської. Вона примушує всіх у позаробочий час здійснювати різного роду дії, які більшість не хочуть та й не зобов'язані робити, так, як не впевнені у їх законності. Сиротинська погрожує, що у випадку відмови чи непокори, буде зрізати виплати по зарплаті. Інколи грозиться повістками у воєнкомат..." – сказав невідомий на відео.

У коментарях лучани пишуть, що це фейк та й написаний текст актор погано вивчив.

"Це фейк. Люди, ви записуєте маячню. У масках ховати лице і запинатися на відео. Ну да, текст поганенько вивчив. Ой, проблема", – написав Олег Сіранчук.

"От де ви впевнені, що це не підставний ролик? Люди ведуться на то все і зі сторони виглядають смішними ідіотами", – написав Богдан Ціхоцький.

"Люди, ви що не бачите, що це фейк? Це, напевно, ті гуманітарщики, бо нормальні підприємці вже давно познаходили собі магазини і торгують", – написала Юлія Гловацька.

Очільниця департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська не забарилася та відразу прокоментувала відео, на якому нібито муніципал розказує, що знаходиться в заручниках керівництва.

"Пацани, не старайтеся! Тролінг – фуфло. У Департаменті відсутні такі безграмотно розмовляючі працівники! З магазину, де ви купляти шеврон, вже нам зателефонували. Шукаємо Троля на камерах де засвітився по вул. Стрілецькій", – написала головна муніципалка Луцька.

На Волині посадовиця привласнила кругленьку суму держпідприємства

Обвинувачена, перебуваючи на посадах бухгалтера 1-ї категорії, а в подальшому – начальника сектору кадрів та підвищення кваліфікації Волинської регіональної філії ДП "Центру ДЗК", вступила у злочинну змову з особами, матеріали відносно яких виділені в окреме кримінальне провадження.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Так, обвинувачена разом з іншими особами зорганізувалась для вчинення дій, спрямованих на заволодіння грошових коштів Волинської регіональної філії ДП "Центр ДЗК". В результаті своєї злочинної діяльності члени організованої групи привласнили 860 тисяч 442 гривні.

Читайте також: У Луцьку дитина перебігала дорогу і ледь не спричинила ДТП (відео)

Відзначимо, що під час підготовчого судового засідання було надано угоду про визнання винуватості між начальником відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Волинської області Ковальчуком О.В. та обвинуваченою. Вона визнала свою вину у внесені до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, складанні і видачі завідомо неправдивих офіційних документів іншими учасниками організованої групи.

Відтак, суд затвердив угоду про визнання винуватості та призначив їй покарання у виді штрафу в розмірі 25 тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадня, що становить 425 тисяч гривень. Також суд позбавив її права обіймати посади на державних чи комунальних підприємствах, в установах чи організаціях, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій на строк три роки без конфіскації майна.

"Чорні лелеки летіли з Афгану": у Луцьку вшанували учасників війни в Афганістані (фоторепортаж)

Важко залишитися байдужим, коли чуєш це слово – Афганістан. 31 рік минув з того часу, коли останній наш солдат був виведений за межі республіки Афганістан. Цей день і є закінченням десятирічної афганської війни для радянських людей. Війна в Афганістані – це незагоєна рана для багатьох українських сімей, це та болюча рана, яка ось уже 31 рік тримається у пам’яті тих, хто пройшов той непростий шлях. 

З нагоди 31 річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Луцьку відбулись урочистості, які організувала Волинська обласна спілка ветеранів Афганістану на чолі із керівником, а також ветераном Афганістану Павловичем Григорієм Григоровичем.

Зокрема, сьогодні 15 лютого у Волинському академічному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка відбувся святковий концерт, на якому були присутні представники влади, ветерани війни в Афганістані, учасники війни на Донбасі, волонтери та усі небайдужі люди, кого торкнулася війна.

Читайте також: На Волині трапилась аварія, є потерпілі

Зал був заповнений вщент. Розпочав концерт Військовий оркестр Луцького прикордонного загону та заслужений артист України, а також учасник бойових дій на Сході України Адам Горбатюк, який виконав щемливу пісню "Лелеки".

Нападав на жінок з ножем: на Волині затримали грабіжника, який може бути причетним до зґвалтування (фото)

На Волині, у місті Нововолинськ затримали розбійника. Зловмисника підозрюють у скоєнні серії нічних розбійних нападів із ножем на жінок на вулицях міста. Поліцейські перевіряють також його причетність до низки грабежів та згвалтування. .

Правопорушника затримали в ході спеціальної операції сьогодні вночі на місці злочину на одній із вулиць Нововолинська. Викрити зловмисника вдалося завдяки комлексу оперативно-пошукових заходів, проведених співробітниками місцевого відділення, управління карного розшуку поліції області, а також Горохівського відділу поліції. Зокрема, розслідуючи розбійні напади на жінок, скоєнні з вересня минулого року в Нововолинську, поліцейські відпрацювали записи понад 70 камер відеоспостереження.

Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тепер за процесуального керівництва Володимир-Волинської місцевої прокуратури вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Молода волинянка потрапила у моторошну аварію у Рівному (фото)

У ДТП у Рівному травмувалися двоє молодих людей.

Повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Чорновола обласного центру надійшло до поліції вчора, 14 лютого, о 14:06.

Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що 22-річний рівнянин, водій автомобіля ВАЗ-2101, в'їхав у придорожнє дерево.

Читайте також: Стрітення Господнє: що категорично не можна робити 15 лютого

Внаслідок автопригоди кермувальника та 19-річну пасажирку, жительку Волинської області, затисло у салоні, звідки їх деблокували рятувальники. Нині потерпілі – у реанімації.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху слідчі Рівненського відділу поліції розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook