"Донор-двійник": повідомили деталі викрадення авто в Луцьку; П'ять смертей за добу: де на Волині виявили найбільше хворих на COVID-19; На Волині помер відомий поет-пісняр; Повідомили, хто став радником голови Волиньради; У місті на Волині затримали п’яного працівника охоронної фірми за кермом службового авто − такими були головні події Волині та Луцька у п'ятницю, 15 січня.

Читайте також: У Луцьку шукають водія, котрий "ніжно притулився" до припаркованого авто і втік (фото, відео)

"Донор-двійник": повідомили деталі викрадення авто в Луцьку (фото)

Автомобіль Ford Mondeo, який двоє волинян викрали, а потім спалили поблизу Луцька, виявився двійником на бляхах, який власник придбав як "донора" на запчастини для оригіналу. Обидва авто їздили з однаковими номерах на українській реєстрації.

Нагадаємо, 9 січня на дорозі з Гаразджи до села Воротнів виявили автомобіль марки Ford Mondeo, який згорів та, ймовірно, вибухнув. У відповідності до номерних знаків транспортного засобу було встановлено, що автомобіль Ford Mondeo 1994 року випуску чорного кольору зареєстрований у селі Вишнів Волинської області. Згідно із інформацією, що була вказана при реєстрації, транспортний засіб обладнаний газовою установкою.

Утім, як повідомляють джерела, виявилось, що знайдений спалений автомобіль – це дублікат на іноземній реєстрації, який, ймовірно, пригнали на територію України на запчастини для аналогічного автомобіля на українській реєстрації. На відміну від оригіналу, двигун дубліката – дизельний.

Читайте також: На "Ягодині" затримали викрадену автівку

П'ять смертей за добу: де на Волині виявили найбільше хворих на COVID-19

За минулу добу на Волині зареєстрували 127 випадків захворювання на COVID-19.

Усього станом на 15 січня в області зареєстрували 34 883 випадки.

Одужало – 31 835 осіб (за останню добу – 227).

Летальні випадки – 550 (за останню добу – 5: Володимир – Волинський район – 1, Іваничівський район – 1, Ківерцівський район – 2, Локачинський район – 1).

Читайте також: На Волині сталося три пожежі

На Волині помер відомий поет-пісняр (фото)

14 січня на Волині помер поет-пісняр Микола Гнатюк. Про це повідомила Наталія Прокопчук.

Сумна звістка. Вчора згасло життя Миколи Гнатюка, випускника нашої школи, уродженця села Нири. Він був учасником ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Микола Миколайович автор декількох збірок поезій. Його вірші покладено на музику й ці пісні виконують Алла Опейда, Ярослав Найда, Василь Чапелюк та інші волинські виконавці. Царство Небесне цій світлій людині, – йдеться у дописі.

Читайте також: На Волині раптово помер атовець (фото)

Повідомили, хто став радником голови Волиньради

Радником голови Волинської обласної ради Григорія Недопада працює ексдепутат цієї ради минулого скликання Михайло Імберовський.

У грудні 2020-го року він подавав декларацію як кандидат на цю посаду, нині ж вже бере участь у публічних робочих зустрічах голови Волиньради як його радник.

До слова, 31 грудня Григорій Недопад підписав розпорядження про внесення змін до структури виконавчого апарату обласної ради. Цим документом він розпорядився увести до структури виконавчого апарату обласної ради посади заступника начальника відділу з питань юридичного забезпечення діяльності ради, радника голови обласної ради, радника першого заступника голови обласної ради – консультанта з публічних закупівель виконавчого апарату обласної ради, водія автотранспортних засобів відділу фінансово-господарського забезпечення діяльності ради. Усіх – по одній штатній одиниці.

Раніше ж це погодили депутати під час сесії. Як повідомляв тоді керівник виконавчого апарату обласної ради – керуючий справами Дмитро Дубняк, оклад радників – 5 700 гривень.

Читайте також: Волинські депутати вимагають скасовувати підвищення тарифів для населення (сесійний фоторепортаж)

У місті на Волині затримали п’яного працівника охоронної фірми за кермом службового авто (фото)

13 січня у Нововолинську по вулиці Коцюбинського працівники поліції затримали водія автомобіля Рено Дастер із ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження медичного огляду за допомогою алкотестеру "Драгер" чоловік відмовився.

Водій – працівник однієї із охоронних фірм міста і перебував за кермом службового авто.

На правопорушника складено адмінпротокол за ст. 130 КУпАП керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook