Повідомили, до якого часу лучани зможуть розраховуватись готівкою у громадському транспорті, Сморід та трупи курей на городах: на Волині розгорівся скандал через будівництво птахокомплексу (відео), У Луцьку невідомі викрали елітну автівку, На "Ягодині" сотні вантажівок застрягли у кілометрових заторах, тиждень чекаючи на міжнародні дозволи (відео) – такими були головні новини Волині у суботу, 16 листопада.

Читайте також: Через волинський кордон намагалися провезти майже 18 тисяч пачок контрабандних цигарок (фото)

Сморід та трупи курей на городах: на Волині розгорівся скандал через будівництво птахокомплексу (відео)

У волинському мальовничому селі Звиняче тепер замість трьох курників хочуть зробити аж сім. Але найстрашніше те, що відходи від птахофабрики виливають людям на городи. А в поля навіть вивозять трупи курей.

Наразі підприємство хоче збільшити потужності виробництва і добудувати в селі ще чотири курники. Поки що їх є тільки три, але і йього вистачає, щоб зіпсувати мешканцям села повітря, адже нечистоти зливають просто на дороги села і сморід стоїть нестерпний.

Спочатку підприємство розміщувалося на двох гектарах, а потім, у 2014 році, для фірми виділили ще чотири гектари землі. І вже зараз на тому місці зібралися будувати нові приміщення – фабрика розширяється впритул до людських городів.

Мешканці села Звиняче б'ють на сполох, але їх ніхто не чує. Питання про розбудову птахофабрики мають розглядати на сесії сільської ради. Люди чатують біля входу у сільську раду, аби нічого не пропустити, адже ж коли розглядатимуть це питання їм ніхто не каже.

У Луцьку невідомі викрали елітну автівку

У Луцьку, в ніч з 15 на 16 листопада невідомі викрали автівку марки Kia Sportage.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Ігор Алексєєв.

За його словами, крадіжка трапилася вночі з 15 на 16 листопада у районі Липин. Номерний знак авто – AC7227CE.

Читайте також: Біля Луцька загубився дідусь, розшукують родичів (фото)

На "Ягодині" сотні вантажівок застрягли у кілометрових заторах, тиждень чекаючи на міжнародні дозволи (відео)

Довжелезні черги на митному посту "Ягодин", які починаються з міста Любомль. Черги розтягнулися на відстань близько двох десятків кілометрів. Водії без елементарних зручностей вимушені буквально жити в автівках. Вантажівки очікують проходження митного контролю.

Сотні вантажівок обабіч дороги та втомлені водії, які тиждень не бачили своїх домівок та стали заручниками ситуації.

На початку року закінчилася річна квота на польські міжнародні перевезення, тому видали додаткові дозволи – 5 тисяч. 

За три дні чекань на ці дозволи, які в добу видають до 150 штук, утворилися довжелезні черги до міжнародного пункту пропуску "Ягодин". 

Повідомили, до якого часу лучани зможуть розраховуватись готівкою у громадському транспорті

З 11 грудня 2019 року у Луцьку здійснення перевезення пасажирів та багажу стане можливим виключно через оплату проїзду з використанням електронних квитків. Таким чином, розрахуватися готівкою у тролейбусах та маршрутках лучани зможуть лише до 10 грудня 2019 року.

З 16 листопада 2019 року в міському транспорті міста Луцька, незалежно від форм власності, в обов’язковому порядку впроваджують автоматизовану систему обліку оплати проїзду, побудовану відповідно до інвестиційних вимог, передбачених у відповідності до двостороннього договору про організацію та обслуговування електронних систем в громадському транспорті Луцька.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook