У волинському мальовничому селі Звиняче тепер замість трьох курників хочуть зробити аж сім. Але найстрашніше те, що відходи від птахофабрики виливають людям на городи. А в поля навіть вивозять трупи курей.

Читайте також: Волинська птахоферма колишнього регіонала Добкіна потрапила під фінансові санкції

Наразі підприємство хоче збільшити потужності виробництва і добудувати в селі ще чотири курники. Поки що їх є тільки три, але і йього вистачає, щоб зіпсувати мешканцям села повітря, адже нечистоти зливають просто на дороги села і сморід стоїть нестерпний.

Спочатку підприємство розміщувалося на двох гектарах, а потім, у 2014 році, для фірми виділили ще чотири гектари землі. І вже зараз на тому місці зібралися будувати нові приміщення – фабрика розширяється впритул до людських городів.

Мешканці села Звиняче б'ють на сполох, але їх ніхто не чує. Питання про розбудову птахофабрики мають розглядати на сесії сільської ради. Люди чатують біля входу у сільську раду, аби нічого не пропустити, адже ж коли розглядатимуть це питання їм ніхто не каже.

Читайте також: Кадри наче з фільму жахів: на Волині занепокоєні зливанням у ґрунт відходів птахофабрики

Журналісти ТРК "Аверс" припускають, що фірма "Астра", яка записана на Василя Туреашвілі, по факту належить колишньому народному депутату Сергію Мартиняку. Адже прослідкувати зв'язок можна за відкритими реєстрами.

Детальніше дивіться в сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook