З Волині у Польщу пускатимуть пішоходів та мандрівників на велосипедах, У Луцьку може зрости вартість вивезення сміття, На Волині виявили перший випадок захворювання на хворобу Лайма, У липні в Луцьку можуть з'явитися ще 5 автобусів MAN – акими були головні новини Волині 19 червня.

Читайте також: У волинському перинатальному центрі зареєстрували 1000-ну за цей рік пацієнтку

З Волині у Польщу пускатимуть пішоходів та мандрівників на велосипедах

Днями заступник голови Волинської облдержадміністрації ІгорЧуліпа здійснив робочу поїздку до міста Люблін (Республіка Польща) на запрошення Віце-маршалка Люблінського воєводства Збігнєва Войцеховського.

Основною метою поїздки була участь в українсько-польських зустрічах щодо обговорення перспектив поглиблення інвестиційного і транскордонного співробітництва Волинської області та Люблінського воєводства.

Інформують, що з-поміж іншого під час зустрічі обговорили дві сторони й перспективи відкриття тимчасового пункту пропуску «Адамчуки-Збереже» на період відпочинкового сезону терміном на один місяць в рамках відзначення Європейських днів добросусідства.

Враховуючи те, що рівень захворюваності на COVID-19 в Україні та світі йде на спад, пішохідний та велосипедний перетин кордону у ПП «Адамчуки-Збереже» цьогоріч планують дозволити.

Про дати та інші деталі повідомлять згодом.

Читайте також: Скільки волинян з початку року змінили свої імена

Нагадаємо, що на Волині Дні добросусідства проводились щорічно упродовж останніх 10 років, лише у 2020-му через пандемію заходи не відбулися. Традиційно в рамках проведення Європейських днів добросусідства щорічно відкривають понтонний міст у ПП «Адамчуки-Збереже», що неподалік оз.Світязь для пішохідного та велосипедного перетинання кордону.

Цей факт підтверджує щиру взаємну зацікавленість українців та поляків в налагодженні добросусідських відносин в галузі економічної та соціальної співпраці.

Своєю чергою, на Волині цьогоріч капітально відремонтували дорогу, що пролягає уздовж українсько-польського кордону та веде від Адамчуків до Шацька.

У Луцьку може зрости вартість вивезення сміття

КП «Луцькспецкомунтранс» готує нові тарифи на вивезення сміття.

Директор підприємства Володимир Марценюк повідомив, що в місті можуть зрости тарифи на вивезення побутових відходів. Планують, що вартість вивезення сміття коштуватиме близько 22 гривень з людини на місяць. Зараз діє тариф 16,43 гривні на місяць з людини для мешканців багатоквартирних будинків і 18,5 гривні для мешканців приватного сектору.

Зі слів Володимира Марценюка, таке підвищення цін хоч і незначне, але додасть підприємству 800 тисяч гривень на рік, і «Луцькспецкомунтранс» зможе покращити свою матеріально-технічну базу.

На Волині виявили перший випадок захворювання на хворобу Лайма

На Волині зареєстрували перший цьогоріч лабораторно підтверджений випадок захворювання на хворобу Лайма (кліщовий лаймбореліоз).

Читайте також: На Волині затримали трьох п'яних водіїв

Відомо, що хвороба спричинена укусом кліща після перебування дорослої особи у лісі Горохівського району.

«Саме відсутність належного проведення акарицидних обробок, в першу чергу в місцях масового відпочинку людей, є однією з причин нападів на людей кліщів, які призводять до захворювання на кліщовий лаймбореліоз», – йдеться у повідомленні лабораторного центру.

У липні в Луцьку можуть з'явитися ще 5 автобусів MAN

Ще 5 автобусів MAN з’являться у липні на маршрутах у Луцьку.

«Уже найближчими тижнями 7 автобусів MAN виїдуть на автобусні маршрути Луцька. Це такі ж автобуси, що працюють наразі на маршруті № 32. Це сучасні автобуси марки MAN A21 екологічного стандарту Євро-5. Вони комфортні і пристойно виглядають. Уже маємо позитивні відгуки від пасажирів. За попередньою інформацією, ще 5 таких автобусів має придбати перевізник вже у липні місяці», - розповів мер.

Він зазначив, що крок за кроком відбувається реалізація програми «Луцьк без маршруток».

Міський очільник зауважив, що у рамках програми міська рада спонукає перевізників оновлювати автобусний парк і таким чином перетворювати громадський транспорт міста на більш сучасний, комфортний та екологічний.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook