Шахтарський протест: на Волині гірники вимагають звільнити гендиректора "Волиньвугілля", На Волині відійшов у вічність журналіст районного видання, Колишній міський голова Богдан Шиба вимагав гроші з підприємців за "вирішення питання", На Волинь їде Зеленський – такими були головні новини Волині у понеділок, 19 жовтня.

Читайте також: У голови Волинської ОДА – новий заступник (фото)

На Волині відійшов у вічність журналіст районного видання

Після тривалої хвороби відійшов у вічність турійський журналіст Микола Михайлович Стець.

Микола Михайлович народився 2 листопада 1961 року в селі Турія. Закінчив Туропинську середню школу, Ковельське медичне училище, навчався на факультеті журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка.

Колишній міський голова Богдан Шиба вимагав гроші з підприємців за "вирішення питання"

Колишній Луцький міський голова, а нині самовисуванець-кандидат на посаду градоначальника Богдан Шиба свого часу вимагав гроші з місцевих підприємців за внесення їхніх питань на розгляд сесії.

Зокрема у 2014 році, коли Богдан Шиба був депутатом міської ради, він пропонував за винагороду залагодити на користь підприємців Завокзального ринку конфлікт з ПФ "Скорпіон-Сервіс".

Нагадаємо, приватна фірма "Скорпіон-сервіс" орендувала землю торгово-пішохідного ряду на Завокзальному ринку між вулицями Кравчука й Карпенка-Карого. Між цією фірмою і частиною підприємців не один рік тривала судова тяганина за право користуватися землею.

Усе почалося з того, що "Скорпіон-Сервіс" заявив про намір спорудити на місці торгово-пішохідної зони добудову до торгового центру "Ювант", який розташований поряд. Оскільки це загрожувало стабільній роботі підприємців, яких особливо непокоїла прогнозована висока ціна за реконструйовані торгові місця, вони виступили проти цієї реконструкції. Богдан Шиба, перебуваючи на посаді міського голови, так і не зміг нічого вдіяти, хоч міська рада також судилася з ПФ "Скорпіон-Сервіс".

Читайте також: Обрали очільника медичного інституту ВНУ імені Лесі Українки (фото)

На Волинь їде Зеленський

Волинську область планує відвідати Президент України Володимир Зеленський. Візит запланований на цей тиждень.

Попередня дата приїзду Володимира Зеленського на Волинь – четвер, 22 жовтня.

За попередньою інформацією, президент відвідає село Вербка Ковельського району, де цьогоріч запрацювала оновлена школа. Окрім того, у переліку запланованих локацій – птахофабрика у Володимирі-Волинському, ділянка дороги Луцьк –Устилуг, а також Звірівське лісомисливське господарство.

У Волинській облдержадміністрації інформацію про візит гаранта поки не підтвердили, але і не спростували.

Шахтарський протест: на Волині гірники вимагають звільнити гендиректора "Волиньвугілля"

19 жовтня шахтарі прийшли до ДП "Волиньвугілля" з вимогою написати заяву на звільнення генеральним директором. На їхню думку Юрій Ключковський прийшов, аби закрити шахту №9.

Голова профспілки шахти №9 "Нововолинська" Василь Гура запевнив, що Ключковський не володіє інформацією по шахтах, не має уявлення про лаву 9-ї шахти, а головне, взагалі не говорить з колективом, не радиться з ним, не повідомляє планів щодо подальшої роботи, а всі рішення приймає по-тихому сам.

Гірникам, за словами Гури, така поведінка не до вподоби, адже вони прагнуть чітко й конкретно знати, що чекає на їх шахту.

"Вчора працівники шахти №9 повідомили мене, як голову їх профспілки, що хочуть їхати до ДП "Волиньвугілля", оскільки генеральний директор не має часу приїхати на шахту і пояснити людям, розказати своє бачення подальшої роботи, зарплати й різних виробничих нюансів.

Тому сьогодні, 19-го жовтня, гірники реалізували своє прагнення й зібралися біля стін головного офісу. Ключковський зустрів їх сміхуйочками і постійно повторював: "Я вас почув". Шахтарі це сприйняли як байдуже ставлення до їх проблем", – розповів Гура.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook