Відсторонені за рішенням РНБО волинські митники повернулись на посади, На Волині відійшов у вічність лікар-хірург, У лікарні на Волині закривають інфекційне відділення, У Луцьку викрали Lexus, Волинянка захворіла на туляремію після укусу комахи – такими були головні новини Волині у п'ятницю, 23 липня.

Читайте також: Бив її постійно: сусіди розповіли про чоловіка, який палицею вбив матір на Волині

На Волині відійшов у вічність лікар-хірург

22 липня, відійшов у вічність лікар Рожищенської багатопрофільної лікарні Олександр Самойліч. 

Олександр Іванович Самойліч пропрацював лікарем-хірургом у Рожищі багато років.

У лікарні на Волині закривають інфекційне відділення

У КНП «Ратнівська ЦРЛ» тимчасово не працюватиме інфекційне відділення.

Відділення закривають у зв'язку із відсутністю пацієнтів з інфекційною патологією, які потребують стаціонарного лікування.

При потребі, цю групу пацієнтів госпіталізовують у терапевтичне відділення, а при збільшенні хворих – інфекційне відділення відновить свою роботу. Інші відділення райлікарні працюють у звичному режимі і відмови у госпіталізації пацієнтам, які дійсно потребують стаціонарного лікування – немає. 

У Луцьку викрали Lexus

Сьогодні, 23 липня, викрали автомобіль Lexus RX 450.

Повідомлення до поліції надійшло о 8:26.

У ньому зазначалось, що у Луцьку на вулиці Івана Мазепи невідомі особи заволоділи автомобілем.

Наразі поліція проводить усі необхідні дії для встановлення викрадачів. Вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР.

Читайте також: Показали, як за 19 млн грн реконструюють спорткомплекс Луцького НТУ (відео)

Волинянка захворіла на туляремію після укусу комахи

У селі Садів Луцького району зареєстровано випадок захворювання на туляремію.

За результатами проведеного епідрозслідування встановлено, що хвороба, ймовірно, спричинена укусом ґедзя під час випасу худоби 20 червня поточного року.

У хворої були характерні для туляремії симптоми: протягом доби підвищилась температура тіла та виник озноб. На третю добу з’явились скарги на почервоніння та припухлість шкіри в місці укусу комахи, болі в суглобах та характерні для туляремії збільшені шийні і пахвинні лімфатичні вузли (бубони). Хворій спершу діагностували ГРВІ та Covid та лікували з приводу флегмони кисті. Стан жінки не покращувався. Лише лікарі-інфекціоністи запідозрили туляремію та провели необхідний відбір матеріалу для лабораторного дослідження.

Лабораторією мікробіологічних та медико-генетичних досліджень підтвердили позитивний результат на туляремію. На даний момент хвора перебуває на амбулаторному лікуванні у Волинській обласній інфекційній лікарні з діагнозом: «Туляремія, виразково-бубонна форма, середньої важкості».

Відсторонені за рішенням РНБО волинські митники повернулись на посади

Усі 23 волинських митники, яких відсторонили від роботи за рішенням Ради національної безпеки та оборони через підозру у причетності до корупції та контрабанди, повернулись на роботу. А відкриті раніше дисциплінарні провадження щодо них уже закрили.

На початку квітня понад 100 працівників митниці у різних областях України відсторонили від виконання їхніх посадових обов’язків. Тоді Державна митна служба України заявляла, що діяльність посадовців пов’язують з контрабандою та вони можуть бути причетні до корупційних правопорушень.

На Волині дисциплінарні провадження були відкриті проти 23 митників. Та вже у кінці травня цього року їх закрили. При цьому до жодного з митників не застосовували дисциплінарних стягнень. Одразу після закриття провадження усі вони повернулись на роботу та продовжують працювати.

«Відповідно до наказу Волинської митниці Держмитслужби від 31.05.2021 № 144 «Про закриття дисциплінарного провадження» зазначене дисциплінарне провадження відносно вищеперерахованих посадових осіб Волинської митниці Держмитслужби закрито, дисциплінарні стягнення за результатами здійсненого дисциплінарного провадження до зазначених посадових осіб не застосовувались», – йдеться у відповіді.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook