Помер багаторічний вчитель гімназії на Волині (фото), У центрі Луцька встановили першу "розумну" зупинку (фото), У центрі Луцька відкриють дві нові парковки, Зеленський присвоїв звання "Заслужений лікар" двом медикам з Луцька, У Луцьку може обвалитися будинок через незаконне планування квартири під комерційний об'єкт (фото) – такими були головні новини Волині у суботу, 23 січня.

Читайте також: Двох волинян ошукали шахраї

У центрі Луцька встановили першу "розумну" зупинку (фото)

У центрі Луцька встановили першу "розумну" зупинку.

"Завершуємо встановлення першої "розумної" зупинки. Зупинка обладнана підсвіткою, інформаційним табло, відеокамерою, WI-FI, сітілайтом та смітниками для роздільного збору сміття.

Ця зупинка відноситься до типу малих зупинок. Всього в місті буде встановлено 4 малих (4,7 метри) та 5 великих (7,7 метрів) зупинок та окремо 22 інформаційних табло", – йдеться в дописі.

У центрі Луцька відкриють дві нові парковки

У 2021 році на вулицях Кривий Вал та Градний Узвіз хочуть відкрити 2 парковки з базовим тарифом 10 гривень за годину.

Представник комунального підприємства "АвтоПаркСервіс" повідомив, що зараз у Луцьку функціонує лише одна комунальна парковка на вулиці Карпенка-Карого. Але цього року планується запуск ще двох у центрі міста по вулицях Кривий Вал і Градний Узвіз.

Зеленський присвоїв звання "Заслужений лікар" двом медикам з Луцька

Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання "Заслужений лікар України" двом медикам із Луцька.

Так, почесну відзнаку отримали:

 Колесник Ганна Василівна – завідувачка відділення малоінвазивної хірургіїї Луцької міської клінічної лікарні;

Ягенський Андрій Володимирович – завідувач Волинського обласного центру кардіоваскулярної патології Луцької міської клінічної лікарні.

Читайте також: У Луцьку відремонтують одну зі споршкіл

У Луцьку може обвалитися будинок через незаконне планування квартири під комерційний об'єкт (фото)

У Луцьку на вулиці Кравчука через незаконне перепланування квартир на першому поверсі руйнується багатоквартирний будинок.

Так, до Луцької міської ради звернулись стурбовані мешканці будинку на вулиці Кравчука, 34а.

"Ми, мешканці багатоповерхівки на вулиці Кравчука, 34а, стурбовані станом свого будинку. Зокрема, занепокоєння викликає перебудова на першому поверсі житлового приміщення під комерційне. Проведена реконструкція в самому приміщенні з руйнуванням несучих стін. Будинок і до того знаходився в критичному стані, а тепер ще більше вкрився тріщинами. Проглядається відокремлення нашого будинку від сусіднього – між ними утворилась досить велика щілина. Є тріщини по фундаменту. Тобто відбуваються негативні процеси. Мешканці неодноразово зверталися до різних інстанцій з проханням припинення руйнівних та, на їхню думку, незаконних робіт з перепланування приміщення у будинку", – звернулася до депутатів голова ОСББ "Кравчука, 34" Ганна Кушнірук.

Помер багаторічний вчитель гімназії на Волині (фото)

На Волині помер багаторічний педагог Маневицької школи Попович Анатолій Романович.

"Раптово обірвалася ниточка життя Поповича Анатолія Романовича. Це була чудова людина, оптиміст і життєлюб, щирий друг, турботливий батько, хороший педагог, завжди усміхнений, у доброму гуморі. Ця втрата довго буде відгукуватися болем у серцях тих, хто знав Анатолія Романовича. Спочивай з миром, наш колего і друже. Вічна тобі пам’ять", – йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook