У Луцьку з'явиться новий автобусний маршрут, На Волині рекордно збільшилась кількість хворих на коронавірус, На Волині помер чоловік інфікований коронавірусом, Чоловіку, який втік із зали Луцького суду, загрожує до 10 років позбавлення волі, На Волині помер історик та голова громадської організації – такими були головні новини Волині 23 вересня.

Читайте також: У місті на Волині, нещодавно відремонтована дорога, розсипається як пазл (фото, відео)

У Луцьку з'явиться новий автобусний маршрут

У Луцьку може з'явитися новий маршрут, який сполучатиме с. Жабка та "Ринок Новий".

Так, у місті планують відкрити новий автобусний маршрут №37 "с. Жабка – ринок "Ринок Новий". Передбачають, що загалом на маршруті працюватимуть 2 автобуси.

Шлях у прямому та зворотному напрямках пролягатиме через: с. Жабка, с. Дачне, с. Прилуцьке, Наливайка, Карбишева, Конякіна, Гордіюк, Відродження, Молоді, Соборності, Перемоги, Винниченка, Набережна, Ковельська, Червоного Хреста, Львівська, Окружна (місця міжзмінного відстою у с. Жабка та на вул. Окружній біля ринку "Ринок Новий").

На Волині рекордно збільшилась кількість хворих на коронавірус

За останню добу на Волині зареєстровано 101 новий випадок захворювання на COVID-19. Одужало – 66 осіб, померло – 2 особи (мешканець м. Нововолинськ та мешканець Ратнівського району). Нові випадки виявлено: м. Луцьк – 15, Луцький район – 9, м. Нововолинськ – 8, Іваничівський район – 11, Володимир – Волинський район – 10, Горохівський район – 3, Камінь – Каширський район – 1, Ківерцівський район – 3, Ковельський район – 15, Локачинський район – 1, Любомльський район – 2, Маневицький район – 3, Ратнівський район – 3, Рожищенський район – 5, Старовижівський район – 1, Турійський район – 11.

Читайте також: У Луцьку помер інспектор муніципальної варти

Загалом станом на 23 вересня в області зареєстровано 7132 випадки COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР, з них 452 у дітей та 815 у медичних працівників. Одужало 4933 особи, з них 318 дітей та 605 медичних працівників. 152 випадки хвороби завершилися летально (в тому числі померло 5 медиків).

На Волині помер чоловік інфікований коронавірусом

У Волинській області за останню добу зареєстрували два летальні випадки внаслідок ускладнень коронавірусної інфекції. Один із померлих – мешканець Нововолинська. Про це йдеться на сайті Нововолинської міської ради.

У реанімації Володимир-Волинська помер 78-літній чоловік з Нововолинська, який був уражений коронавірусною інфекцією.

Загалом за останню добу в Нововолинську методом ПЛР підтвердили 8 нових випадків коронавірусної хвороби. 6 людей одужали.

Чоловіку, який втік із зали Луцького суду, загрожує до 10 років позбавлення волі

Чоловіку, який під час обрання міри запобіжного заходу втік із зали суду, загрожує до 10 років позбавлення волі. 

Згідно з ухвалою Луцького міськрайонного суду, втікач разом зі спільником обвинувачується в крадіжці, хуліганстві, розбої, незаконному поводженні зі зброєю та викраденні автомобіля, – розповіла суддя-спікерка Луцького міськрайонного суду Людмила Присяжнюк.

Читайте також: У Луцьку біля пішохідного переходу водійка збила двох неповнолітніх

Орієнтовно об 11-й обвинувачений почувши від судді про зміну запобіжного заходу з домашнього арешту на тримання під вартою вирвався від конвоїра та втік із зали суду, а потім і з приміщення на вулицю.

"Він відірвався від особи, яка його тримала у приміщення суду. Однак, судовою охороною нашого суду його було затримано на вулиці та передано відповідній службі", – каже Людмила Присяжнюк.

Як йдеться в одній з ухвал суду під головуванням судді Ігоря Ясельського, за попередньо вчинені злочини обвинуваченому загрожує до 10 років позбавлення волі. Яка відповідальність за втечу чекає на чоловіка вирішуватиме суд.

На Волині помер історик та голова громадської організації

На Волині помер історик, очільник ГО "Колківська громада майбутнього" Роман Оксенюк-Романишин. Про це інформують у спільноті "Колківська ОТГ" у Facebook.

"Не вистачає слів, щоб передати смуток, який чорним крилом торкнувся всіх нас. Після важкої хвороби відійшов у вічність наш молодий друг, енергійний патріот своєї країни та селища, історик, голова громадської організації "Колківська громада майбутнього", активний дописувач нашої групи – Роман Оксенюк-Романишин.

Читайте також: На Волині та у Луцьку терміново шукають донорів для хворого чоловіка

Спочивай з миром, Ромчику, ти тепер в обіймах Господа. Нам дуже боляче в цей час, але  найтяжче сім’ї", – йдеться у повідомленні.

У спільноті громади зазначають, що Роман був світлою людиною, мав багато планів і мрій щодо розвитку громади, самовіддано вивчав історію рідного краю та ділився з усіма нами своїми пізнаннями. Він був хорошим сином, братом, онуком, людиною великої душі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook