Лучанин готуючи їжу, влаштував пожежу в багатоповерхівці; У волинському селищі посилили карантин для локалізації вогнища коронавірусу; У місті на Волині виявили новий випадок інфікування COVID-19, двоє містян – у реанімації; У Луцьку – ДТП: зіткнулися два легковика; На птахофабриці Волині продовжують виявляти інфікованих коронавірусом; Повідомили, скільки інфікованих коронавірусом волинян лікуються у медзакладах області; "Послаблень не буде": на Волині поки не планують запускати громадський транспорт; На Волині двоє п'яних водіїв намагалися відкупитися від поліції – такими були головні новини Волині 24 травня.

Читайте також: Двом волинським громадам передадуть культові споруди – пам'ятки архітектури

Лучанин готуючи їжу, влаштував пожежу в багатоповерхівці (фото)

Дві бригади рятувальників, поліція та "швидка" прибули на виклик в будинок, що на вулиці Бенделіані, 3в. Про це повідомили очевидці.

Житель однієї з квартир готував їсти і в результаті необережного поводження з вогнем в квартирі почалася пожежа.

Речник управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Володимир Нестеров зазначив, що пожежа була незначною, обійшлося без постраждалих.

У волинському селищі посилили карантин для локалізації вогнища коронавірусу

На території Олицької селищної ради Ківерцівського району посилили карантинні обмеження з метою локалізації вогнища коронавірусної хвороби COVID-19. Про це йшлося під час засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, йдеться на сайті Ківерцівської РДА.

На засіданні розглянули питання про продовження карантину на території району з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392.

Читайте також: На Волині виявили 771 інфікованого COVID-19: ситуація по районах області

У місті на Волині виявили новий випадок інфікування COVID-19, двоє містян – у реанімації

За останню добу в Нововолинську методом ПЛР підтверджено один новий випадок коронавірусної хвороби. Одна людина одужала.

Станом на 10.00 год. 24 травня у Нововолинську зареєстровано 69 випадків захворювань на Covid-19, які підтверджені лабораторно. Сорок три людини одужали. П’ять випадків летальні. Про це інформує Нововолинська міськрада.

На даний час у Нововолинській ЦМЛ стаціонарно лікуються 16 громадян, хворих на коронавірус, з них 7 – жителі міста, 9 – іногородні: м. Володимир-Волинський – 3, Локачинський район – 3, Іваничівський – 2, Горохівський – 1.

У Луцьку – ДТП: зіткнулися два легковика (фото)

На вулиці Рівненській, біля "Модерн-Експо", сталася дорожня автопригода. 

ДТП трапилася близько 15:30 сьогодні, 24 травня. Зіткнулися "Фольксваген" та "Рено". Автівки зазнали механічних ушкоджень. Про постраждалих наразі невідомо.

На місці працює екіпаж патрульної поліції.

Читайте також: Волинь досі у списку областей, які не готові до пом'якшення карантину

На птахофабриці Волині продовжують виявляти інфікованих коронавірусом

Отримано ще один позитивний результат ПЛР, який підтвердив наявність інфекційного захворювання в жительки села Мокрець, працівниці ПрАТ "Володимир-Волинська птахофабрика". 

На даний час опрацьовуються усі, хто контактував з даною особою та визначається коло осіб, яким буде відібрано біоматеріал для ПЛР щодо підозри на COVID-19.

Загалом в районі зареєстровано 5 випадки COVID-19, які підтверджено лабораторно методом ПЛР.

Усі хворі знаходяться на амбулаторному лікуванні, стан здоров'я задовільний.

Повідомили, скільки інфікованих коронавірусом волинян лікуються у медзакладах області

Згідно з оперативною інформацією Волинської ОДА станом на 24 травня 2020 року у медичних закладах області знаходиться на лікуванні 96 пацієнтів, які хворі на COVID-19.

Загалом у медичних закладах Волинської області підготовлено для хворих на COVID-19 508 лікарняних ліжок, з яких зайнято 96, що складає 18,9%.

У Волинській обласній інфекційній лікарні з наявних 180 ліжок, зайнято 34, що складає 18,9%, у Волинській обласній клінічній лікарі з 177 ліжок пацієнтами зайнято 32 (18,1%).

Читайте також: У Луцьку – ДТП: легковик зніс дорожній знак (відео)

"Послаблень не буде": на Волині поки не планують запускати громадський транспорт (відео)

На Волині із 22 травня не запрацював громадський транспорт. Усе – через незадовільну ситуацію із захворюваністю на коронавірус. Зокрема, в обласному центрі міська влада буде готова відновити рух маршруток та тролейбусів лише тоді, коли показники захворюваності будуть меншими.

Більшість областей дозволили роботу транспорту за рішенням Кабінету Міністрів про послаблення карантинних заходів із 22 травня. Однак, за певних умов та статистичних даних про захворюваність. Станом на 22 травня у Волинській області на 100 тисяч населення було 16 хворих при допустимій нормі 12.

На Волині двоє п'яних водіїв намагалися відкупитися від поліції

Протягом ночі луцькі патрульні виявили 8 водіїв в стані сп’яніння, двоє з яких намагалися підкупити командирський екіпаж, аби уникнути відповідальності. Про це інформує патрульна поліція Волині.

Екіпаж патрульної поліції в складі командира 4 роти Дмитра Ліпчука та напарника Андрія Саливончика, близько 3-ї години на вулиці Домни Гордію помічають автомобіль Renault Magene, водій якого порушує правила дорожнього руху, а саме не виконує вимогу дорожнього знаку.

Під час спілкування досвідченні поліцейські одразу помічають у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Відповідно до чинного законодавства охоронці правопорядку пропонують водієві пройти огляд на стан сп’яніння, однак останній категорично відмовився та намагався "вирішити дане питання іншим способом".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook