Коронавірус на Волині: повідомили інформацію про хворих; На "Ягодині" – масштабна черга: тисячі українців намагаються повернутися з Польщі додому; На чималому хабарі затримали працівника Держекоінспекції на Волині; Коронавірус на Волині: хто другий захворів на COVID-19; Нардеп від Луцька звернувся до влади та закликав її діяти; Показали, як готують лікарню на Волині для прийому хворих на коронавірус − такими були головні події Волині та Луцька у п'ятницю, 27 березня.

Читайте також: Зеленський призначив трьох голів РДА на Волині, що про них відомо

Коронавірус на Волині: повідомили інформацію про хворих

За останню добу на Волині не зафіксовано жодного випадку коронавірусної інфекції.

Всього станом на 10.00 год. 27 березня 2020 року у Волинській області зареєстровано 2 випадки COVID-19, які підтверджені методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР).

З підозрою на коронавірусну інфекцію в області – 8 осіб.

Зразки біологічного матеріалу від даних осіб направлено на дослідженні у референс-лабораторії ДУ "ЦГЗ МОЗ України" м. Київ для проведення лабораторних досліджень.

Читайте також: Від коронавірусу за кордоном померла ще одна українка

На "Ягодині" – масштабна черга: тисячі українців намагаються повернутися з Польщі додому (відео)

Перед пунктом пропуску "Дорогуськ-Ягодин" простягнулася черга з українців на кількасот метрів.

Станом на 27 березня до України хочуть повернутися декілька тисяч осіб. У хаотичній черзі ніхто не дотримується дистанції, крім того, більшість людей без масок. Аби перетнути кордон і повернутся додому, українці простояли у черзі уже цілу ніч

Читайте також: На ПП "Ягодин" сотні заробітчан з Волині та України чекають на повернення додому

На чималому хабарі затримали працівника Держекоінспекції на Волині

Працівниками слідчого управління ГУ НП в області та Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ викрито на одержанні неправомірної вигоди головного спеціаліста відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Державної екологічної інспекції у Волинській області.

Посадовця затримано під час одержання другого "траншу" неправомірної вигоди – 600 доларів США.

Попередньо ж правоохоронці задокументували факт одержання ним ще 400 доларів США.

У таку ціну екоінспектор оцінив не притягнення громадянки до відповідальності за незаконну заготівлю лісових ресурсів.

Тривають першочергові слідчі дії. Вирішується питання про повідомлення посадовцю про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди.

Зауважимо, що згідно із санкцією ч.3 ст. 368 КК України, за такий злочин передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також: Лучанин "віддав" адвокату $3500 нібито на підкуп працівників поліції та експертів

Коронавірус на Волині: хто другий захворів на COVID-19

25 березня, окрім 7-річної дівчинки, на Волині лабораторно підтвердили ще одну хвору на коронавірус. Нею виявилась жителька Луцького району.

Про це повідомив начальник управління охорони здоров'я Волинської ОДА Ігор Ващенюк. За станом на 26 березня вона перебувала у стані середньої тяжкості.

Очільник Волинської обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський зазначив, що пацієнтка поступила до медзакладу 25 березня. Щодо особи пацієнтки, її віку та роду занять лікар надавати коментарі відмовився.

Читайте також: На Волині вночі невідомі вдерлися до магазину та пограбували його

Нардеп від Луцька звернувся до влади та закликав її діяти

Замість того, щоб підготувати закони про підтримку бізнесу і економіки, спрощення ведення підприємницької діяльності і зменшення податкового навантаження з кардинальним пониженням облікової ставки Нацбанку, Кабмін підготував проект закону, згідно якого фіскальні органи збільшують свої повноваження, прописав купу лобістських речей та повністю обнулив культурне, освітнє, спортивне та будівельно-інфраструктурне життя і майбутнє країни.

Про це нардеп від Луцька Ігор Палиця повідомив на своїй сторінці у Facebook:

"Вже немає ніяких сумнівів що це непрофесійний та недалекоглядний уряд!

Нам сьогодні кажуть – віддайте землю та пропишіть амністію для злочинців в банківському законі, і тоді, можливо, МВФ дасть нам подачку у вигляді поповнення золото-валютного резерву! Євросоюз прийняв рішення влити в свою економіку 750 млрд євро без всяких передумов, а з воюючої України обов’язково треба вирвати землю в обмін на чергову "дозу" від МВФ.

Читайте також: У Луцьку додатково облаштують два спортивні зали для госпіталізації хворих на коронавірус

Показали, як готують лікарню на Волині для прийому хворих на коронавірус (відео)

Хворих на коронавірус волинян будуть приймати у лікарні, яка знаходиться за кілька кілометрів від Луцька. Мова йде про Другий корпус Волинської обласної клінічної лікарні, який знаходиться у селі Тарасове. На цю пору там активно тривають роботи з облаштування палат. Наразі вже оновили систему подачі кисню і встановлюють 25 апаратів штучної вентиляції легень. З дня на день до лікарні прибуде і новий сучасний томограф. Окрім того медзаклад вже отримав від благодійників медикамети, засоби захисту і тести на коронавірус.

Попередньо всіх пацієнтів з цього корпусу виписали або ж перевели у головний корпус Волинської обласної клінічної лікарні, що знаходиться у Луцьку. Нині тут жодного хворого. Всі шість поверхів відвели для пацієнтів хворих на коронавірус. Загалом тут розгорнуть 150 ліжкомісць. На шостому поверсі буде реанімація – де вже встановлюють апарати штучної вентиляції легень. Загалом зі слів медичного директора Миколи Юрка таких апаратів у лікарні буде – 25. Вони вже є – залишилося лише встановити. Що не менш важливо напередодні тут провели і нову проводку для подачі кисню.

Попередньо в реанімаційній палаті розміщуватимуть по чотири пацієнта з важкими і дуже важкими випадками захворювання на коронавірус. За санітарними нормами між ліжками має бути відстань в один метр. Якщо ж  таку відстань забезпечити не буде можливим, то зі слів медичного директора у палаті розміщуватимуть по три хворих.

У лікарні на шостому поверсі працюватиме і операційна для того щоб у разі необхідності надавати допомогу якщо у хворих на коронавірус будуть ускладнення не пов'язані з вірусом. Наприклад потрібно буде вирізати апендицит чи зробити інші оперативні втручання. Медичний директор закладу Микола Юрко зазначив, що пацієнти з різними ступенями захворювання будуть знаходитися на різних поверхах. На шостому поверсі будуть перебувати ті пацієнти, які потребують реанімації і штучної вентиляції легень. На 2, 3 , 4 і 5 поверхах будуть лікувати з легшими формами захворювання.

Ті хто не потребуватиме реанімації будуть розміщувати в палатах, які ще донедавна були гінекологічним відділенняям. А нині – так звані інфекційні бокси. Палати двомісні. Між ліжками один метр відстані. У кожній палаті є окремий балкон і санвузол. Пацієнтам буде заборонено виходити на коридор. Лише можна на балкон.  Їжу приноситимуть до палати. Дерев'яні ліжка у палатах мінятимуть на залізні. Оскільки дерев'яні погано піддаються дезінфекції.

Отож, для хворих на коронавірус тут у другому корпусі Волинської обласної клінічної лікарні у селі Тарасове – виділили 2,3,4,5 і 6 поверхи. Перший поверх – це буде так звана чиста зона. Тут будуть знаходитимуться медики. Які зможуть там таки переодягнутися, відпочити, поїсти.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook