Замість того, щоб підготувати закони про підтримку бізнесу і економіки, спрощення ведення підприємницької діяльності і зменшення податкового навантаження з кардинальним пониженням облікової ставки Нацбанку, Кабмін підготував проект закону, згідно якого фіскальні органи збільшують свої повноваження, прописав купу лобістських речей та повністю обнулив культурне, освітнє, спортивне та будівельно-інфраструктурне життя і майбутнє країни.

Читайте також: У Луцьку додатково облаштують два спортивні зали для госпіталізації хворих на коронавірус

Про це нардеп від Луцька Ігор Палиця повідомив на своїй сторінці у Facebook:

"Вже немає ніяких сумнівів що це непрофесійний та недалекоглядний уряд!

Нам сьогодні кажуть – віддайте землю та пропишіть амністію для злочинців в банківському законі, і тоді, можливо, МВФ дасть нам подачку у вигляді поповнення золото-валютного резерву! Євросоюз прийняв рішення влити в свою економіку 750 млрд євро без всяких передумов, а з воюючої України обов’язково треба вирвати землю в обмін на чергову "дозу" від МВФ.

Ми повинні:

• Припинити витрачати валюту на повернення зовнішніх забов’язань – в України немає сьогодні такої можливості, люди і спасіння економіки має бути в пріоритеті!

• Припинити випрошувати на колінах подачки за кордоном! Якщо там наші партнери, то партнери так себе не ведуть!

• Ми повинні почати друкувати гроші стільки, скільки необхідно для допомоги бізнесу, який змушений простоювати, та всебічному запуску будівництва великих інфраструктурних проектів! І хай не співають куплені грантожери пісню про дефолт, інфляцію і девальвацію! При сильних фахівцях в Кабміні ці всі речі повинні бути прораховані і контрольовані, супроводжуючи кожну гривню з моменту влиття в економіку!

Читайте також: Фонд Ігоря Палиці спільно з Луцькою міськрадою забезпечать пільговиків продуктовими наборами

• Ми повинні під час суспільного та вуличного карантину дозволити працювати підприємствам для спасіння економіки. Але централізована доставка працівників, безпечні умови праці в масках, окулярах та рукавичках, постійна дезінфекція та контроль мінімізації спілкування між собою, скринінг температури до і після повинен бути на керівництві підприємств, увівши для них кримінальну відповідальність за порушення санітарно-захисних норм!

• Ми повинні підтримати працівників поліції і посилити вуличне патрулювання, тому що дуже скоро через відсутність грошей може початися мародерство і збільшення злочинності!

• Ми повинні ввести контрольований обов’язковий карантин для літніх людей і людей з інших груп ризику, забезпечивши їх можливістю доставки всього необхідного для життя!

• І в першу чергу ми обов’язково повинні вже, не розповідаючи казок, закупити все необхідне і захистити наших медиків, які виходять на передову в боротьбі з епідемією, захищаючи наші життя!

Я хочу звернутися до керівництва Держави – ми на місцях робимо все, що можемо, але є речі, які від нас не залежать, а залежать від вас, ПОЧНІТЬ ВЖЕ НАРЕШТІ ЩОСЬ РОБИТИ!!!", – наголосив Ігор Палиця.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook